Šarmantni mali princ: Stefan Karađorđević očarao sve na otvaranju dedine izložbe

Šarmantni mali princ: Stefan Karađorđević očarao sve na otvaranju dedine izložbe

Autor: | 09/03/2024

4

Princ Stefan Karađorđević očarao na izložbi Cileta Marinkovića

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena je izložba „Putnice“, jednog od naših najvećih savremenih umetnika Milana Cileta Marinkovića.

Boško Karanović

Proslavljeni srpski slikar, koji zauzima značajno mesto u aktuelnim tokovima likovne scene, predstavio nam je svoje najnovije radove nastale u poslednjih nekoliko godina, a moći će da se vide do kraja marta.

Pročitajte: Filip i Danica Karađorđević blistali na venčanju u Španiji, a tek kad vidite stajling princa Stefana

Putnice, slučajne prolaznice, predstavljaju šaroliku plejadu najrazličitijih likova, ljude koje umetnik sreće na putovanjima, u gradovima u kojima boravi, na ulici, u prevozu, kafani, prolazu.

Boško Karanović

 

Otvaranju Ciletove izložbe prisustvovalo je mnogo poznatih lica iz našeg javnog života: Filip Cepter, Duška Jovanić, Nele Karajlić i drugi, a podršku su mu pružili i najbliži - supruga Beba i ćerka Danica sa svojom porodicom.

Princeza Danica došla je sa suprugom, princom Filipom Karađorđevićem. Društvo im je pravio jedan gospodin koji je očarao sve prisutne – sin Stefan. Mali princ sad je već veliki dečak, jednako neodoljiv kao prvog dana kada su ga roditelji predstavili svetu.

Boško Karanović

 

A godine – lete. Stefan je 25. februara proslavio šesti rođendan, verovali ili ne. Za ovu priliku imao je specijalan stajling: teget sako i bela košulja sa ležerno otkopčana dva dugmeta potpuno su nas osvojili.

Pre nekoliko meseci dobio je i sestru, princezu Mariju.

Boško Karanović

 

Cile Marinković, čija grandiozna karijera traje više od pola veka, jednom prilikom je otkrio da je unuk Stefan čest gost u njegovom ateljeu.

Pročitajte: Prve slike princeze Marije: Filip i Danica Karađorđević pokazali ćerku

- To je i njegov prostor. Ima svoj mali štafelaj, na kome se uvek menjaju njegovi papiri. Uzme najveću četkicu i pune teglice akrilika. I stalno slika žustro, novo, apstraktno...

Komentari (4)

Loading
Bruka i sramota je 00:08 10.03.2024
Odgovori

Sve ok. Svaka čast Ciletu. Mali unuk mu je medeni. Ali ZAŠTO se Danica u 85% situacija oblači KAO BABA???!!!! Bake u selu ovakve reklje ne nose. Ja bih pre gola na ulicu nego u ovom ofucanom stoljnjaku. Nađite joj stilistu, ama!!! I zabranite da se slika u krpama i vrećama!

Građanin Oplenca 11:45 10.03.2024
Odgovori

Vama je samo najbitnija izložba nego Oplenac. Na Oplencu nedostaju svetlost i još četiri klupa kod crkve Svetog Đorđa.

Alek 01:11 15.03.2024
Odgovori

Ko im je dao princevsku titulu?Novinari?Samo je Aleksandar princ,sin kralja Petra Ii

hellomagazin.rs Boško Karanović

Slične Vesti