Da li su princ Džordž i princeza Šarlot prekršili jedno od najstrožih pravila Vimbldona?

Da li su princ Džordž i princeza Šarlot prekršili jedno od najstrožih pravila Vimbldona?

Autor: | 18/07/2023

0

Princ Džordž i princeza Šarlot prekršili pravilo Vimbldona

Finale Vimbldona pratila je skoro cela kuća Kembridž. Princu Vilijamu i Kejt Midlton društvo je, kao i prošle godine, pravio sin Džordž, a premijerno se na prestižnom turniru pojavila i princeza Šarlot, apsolutno neodoljiva sa naočarima za sunce. Luis je ovog puta ostao kod kuće.

Deca su pomno pratila maratonski meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, ne pokazujući znake dosade ili umora. No, da li su prekršili stroga pravila londonskog grend slema?

Julian Finney/Getty Images

 

Naime, u kraljevskoj loži ne bi smela da sede deca. Kada je 1999. godine vojvotkinja od Kenta, bliska rođaka kraljice Elizabete, pitala čelnike „All England Cluba“ da li sme da povede dvanaestogodišnjeg sina jednog svog prijatelja, odgovor je bio jasan – ne.

Pročitajte: Kraljevska dadilja - O Džordžu, Šarlot i Luisu brine posebna žena, obučena i da im spasi život FOTO

Tadašnji direktor kluba Džon Kari objasnio je javnosti da je sa velikim žaljenjem morao da odbije njenu molbu, jer – takva su pravila.

Julian Finney/Getty Images

 

U kraljevskoj loži, uspostavljenoj 1922. na Centralnom terenu, ima 74 sedišta. Rezervisana su za članove kraljevske porodice i njihove goste: strane diplomate, ugledne biznismene, oficire, komercijalne partnere. Ne i za mlađe od 18 godina.

Pročitajte: Stiže BEBA! Kejt Midlton presrećna, najlepše vesti zvanično potvrđene FOTO

Međutim, čuvena „kršiteljka pravila“, princeza Dajana, svojevremeno je napravila presedan. Bilo je to 1991, kada je na Vimbldon dovela starijeg sina Vilijama, tada devetogodišnjeg dečaka.

Profimedia

 

Takođe, ulaz na glavni teren nije dozvoljen deci mlađoj od pet godina, a ona starija mogu da prisustvuju mečevima samo u društvu bar jednog roditelja.

Pročitajte: Nismo verovali da će se ovo ikada više desiti - Princ Vilijam i Hari ponovo zajedno, nasmejani FOTO

Sada smo u svečanoj loži, koja ima svoj kodeks, videli dvoje dece: princa Džordža, koji za neki dan slavi deseti rođendan, i Šarlot, koja je nedavno napunila osam godina. Da li su Kembridžovi tražili posebnu dozvolu ili pravila za njih ne važe?

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Julian Finney/Getty Images

Slične Vesti

Najnovije vesti