Prvi put u istoriji: Kraljica Elizabeta pobesnela, doživela neviđenu situaciju na dvoru

Prvi put u istoriji: Kraljica Elizabeta pobesnela, doživela neviđenu situaciju na dvoru

Autor: | 01/10/2020

0

Kraljica Elizabeta - sukob na dvoru o kom se priča 

Izgleda da je najava dolaska princa Harija i Megan Markl na britanski dvor u vreme božićnih i novogodišnjih praznika izazvala opštu pometnju i haos. Kraljica Elizabeta II već je krenula sa detaljnim pripremama i organizacijom svega. Ali nije očekivala da će naići na veliki problem. Naime, kako piše britanska štampa zaposleni u Bakingemskoj palati odlučili su da ovog puta kažu "ne" kraljici i izbore se za svoja prava.

Pročitajte: Veliki udarac za kraljevsku porodicu - Kraljica Elizabeta i princ Filip moraće da naprave ovaj korak

Elizabeta je naredila da svi zaposleni ove godine tokom praznika ne napuštaju dvor. To bi značilo da ne mogu da budu sa svojim porodicama kako su godinama navikli. Kraljica je ovim pre svega htela da smanji rizik od zaraze korona virusom, a samim tim kako stiže i njen praunuk Arči ne želi da se bilo ko razboli.

Njen plan je i da svi članovi kraljevske porodice kao i zaposleni u jednom momentu pređu u dvorac u Norfolku. Ovo je naišlo na veliko negodovanje oko dvadesetak članova osoblja, koji su po prvi put ustali i rekli da se ne slažu sa njenom odlukom. Kako to nije mogla ni da sanja, Elizabeta se prilično razbesnela.

Kraljica Elizabeta sukob na dvoru nije očekivala

Sobarice, kuvari, baštovani, kao i čistačice ne žele da budu daleko od svojih najmilijih čak četiri nedelje. Oni su ustali kao jedan i izneli svoje negodovanje pred kraljicom lično.

- Kraljica je besna, ali radnici ne odustaju. Žele da joj i dalje budu odani, ali smatraju da se od njih previše zahteva - rekao je izvor za "The Sun".

Pročitajte: Nije joj bilo lako - I kraljica Elizabeta bila je prevarena žena

Šuška se i da će prvi put posle 33 godine Elizabeta Božić provesti u Vindzoru. Naime, nakon što obavi sve dužnosti u Bakingamskoj palati, kraljica praznike obično provodi u Sandringamu. Ali zbog novonastale situacije, Božić bi mogla da provede u dvorcu nadomak Londona.

Da li će Elizabeta ostati dosledna u svojim zahtevima ili će morati da popusti, ostaje da vidimo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram