Poznanstvo koje se ne zaboravlja: Boba Živojinović se prisetio magičnih momenata sa princezom Dajanom

Poznanstvo koje se ne zaboravlja: Boba Živojinović se prisetio magičnih momenata sa princezom Dajanom

Autor: | 01/07/2021

0

Slododan Živojinović o princezi Dajani i zajedničkim trenucima...

Život princeze Dajane, koja je rođena na današnji dan, pre šezdeset godina, bio je kratak i filmski uzbudljiv, pa ne čudi što se i danas, 24 godine posle tragične pogibije u saobraćajnoj nesreći, njeno ime skoro svakodnevno pominje u medijima.

Udajom za naslednika britanskog trona, princa Čarlsa, Dajana Spenser dobila je titulu princeze, priliku da obiđe svet i upozna najznačajnije ljude svog vremena. Žene su oponašale njen način odevanja, frizuru, ponašanje, a muškarci su bili potajno zaljubljeni u njene neobično plave oči.

Pročitajte: Princeza Dajana pomirila sinove - Vilijam i Hari otkrili spomenik majci (foto)

Profimedia

 
 

O susretu sa princezom Dajanom, koju je upoznao na vrhuncu teniske popularnosti, svojevremeno je pričao i Slobodan ‒ Boba Živojinović.

‒ Nedelju dana pre „Vimbldona“ 1987. godine održan je humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još nekoliko poznatih tenisera. Tada sam upoznao Ledi Dajanu. U prvom razgovoru pitala me je da li sam ja onaj teniser koji ima najjači servis ‒ ispričao je Boba Živojinović, dodajući da su se ponovo sreli iduće godine.

Pročitajte: Posle 24 godine vatrogasac otkrio poslednje reči princeze Dajane - Držao sam je za ruku, disala je i govorila

Getty Images

 

‒ Navijala je za mene sa tribina, iako je kraljevska porodica imala VIP ložu. Velika je stvar kad na meč dođe da te bodri osoba poput nje ‒ zabeležili su novinari pre neku godinu ispovest jednog od naših najboljih tenisera svih vremena.

Pročitajte: Bratanice princeze Dajane otkrile nepoznate detalje o svojoj tetki

Profimedia

 
 

‒ Bila je predivna žena, njena veličina bila je u tome što je normalno komunicirala sa svima. Naši dugački razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj deci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija, pa su nam uglavnom to bile teme. Filip ju je i upoznao. Kada sam mu rekao da je to princeza, ništa mu nije bilo jasno. On je, kao svako dete, princeze zamišljao poput likova iz bajki, u dugačkim raskošnim haljinama.

Zajedničke fotografije sa princezom Dajanom Slobodan Živojinović brižljivo čuva u porodičnom albumu i kratko poručuje: „Ponosan sam što sam je poznavao“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još