Princ Filip izašao iz bolnice, a u palati raskol: Elizabeta donela odluku koja će promeniti istoriju

Princ Filip izašao iz bolnice, a u palati raskol: Elizabeta donela odluku koja će promeniti istoriju

Autor: | 17/03/2021

0

Odluka kraljice Elizabete o kojoj se poslednjih nekoliko dana priča je mnogima nezamisliva. Međutim, sve se čini da je njeno visočanstvo rešeno da istraje u svojim planovima. Iako su svi mislili da će lepe vesti o oporavku njenog muža primiriti strasti u kraljevskoj porodici, do toga još nije došlo - naprotiv. 

Pročitajte: Najvredniji nakit kraljice Elizabete - Neverovatna priča o prstenu koji nosi 70 godina

DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Profimedia

 

Princ Filip je posle mesec dana konačno kod kuće, oporavio se od korona virusa i operacije srca. Dok su u kući svi srećni zbog ove činjenice, postoje novi problemi koji se javljaju na dvoru. Princ Čarls, po svim pravilima treba naslediti na prestolu svoju majku kada za to dođe vreme. Kako je intervju princa Harija i Megan Markl uzdrmao Bakingemsku palatu, maske su počele da padaju, a kraljica je rešila da preseče i donese krucijalne odluke, koje se mnogima neće svideti.

Ako je verovati magazinu ,,Woman’s Day", kraljica Elizabeta nije zadovoljna ponašanjem svog sina, posebno nakon što je čula kako se poneo prema njenom unuku Hariju.

- Kada je Hari u intervjuu Opri otkrio da mu otac odbija pozive, nije mu bilo lako, ali je jasno da mu je dosta svega. Izgleda da je Čarls digao ruke od sina i unuka, što je kraljici došlo kao upozorenje. Zabrinuta je da prestolonasledniku možda nije do toga da bude na tronu, kao što to možda želi princ Vilijam, ali i deluje kao da ni sama ne želi da je sin nasledi - prenosi pomenuti magazin uz objašnjenje da je Čarls trenutno u fazi očaja.

Pročitajte: Odluka kraljice Elizabete - Kako će na to reagovati ostatak porodice?

Leon Neal / AFP / Profimedia

 

Da su odnosi između oca i sina zategnuti, sumnjalo se duže vreme, nakon čega je u istorijskom intervjuu stigla i potvrda. Iako nije sam komentarisao intervju, izvor magazina je objasnio kako se on oseća:

-Čarls ne odobrava Harijevo blaćenje porodice u medijima. On smatra kako su se ove stvari bez problema mogle rešiti u njihova četiri zida. Princ deli mišljenje sa starijim sinom, smatra kako je ovo tek prvi u nizu intervjua koji će u budućnosti pokušati narušiti imidž kraljevske porodice.

Odluka kraljice Elizabete - Da li će njeno visočanstvo promeniti tok istorije? 

 

 

Inače, kraljica Elizabeta nema mogućnost menjanja linije nasleđivanja, odnosno birati ko će je naslediti. Pravila nasleđivanja određuje Parlament, a promena pravila mnogo je složenija od traženja da se neko povuče. Budući da ne postoje legitimni izveštaj o tome da Parlament zahteva izmenu pravila, ova priča će pričekati svoj nastavak. Uprkos tome, to ne znači da kraljica ne razmišlja o tome kako Čarls možda nije savršeni izbor.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti