Modni okršaj prvih dama Srbije i Crne Gore u Beču: Ko se lepše obukao za bal

Modni okršaj prvih dama Srbije i Crne Gore u Beču: Ko se lepše obukao za bal

Autor: | 17/02/2024

1

Tamara Vučić i Milena Milatović u modnom duelu

Sezona balova u Beču počinje u novembru i zvanično se otvara javnim izvođenjem valcera u centru grada. Prema statističkim podacima, u austrijskoj prestonici u tom periodu održi se više od petsto balova, a najposećeniji događaji broje i više hiljada posetilaca.

Stefan Vidojević

 

Mnoge Bečlije bez razmišljanja će reći da je to za njih najlepše doba godine. Među prestižnije manifestacije svrstava se i Svetosavski bal, kojem tradicionalno prisustvuje i prva dama Tamara Vučić.

Pročitajte: Ne preterujemo - najlepše izdanje Tamare Vučić do sada, čista romantika na Svetosavskom balu

Na gala svečanosti upriličenoj 18. januara povodom malog jubileja – 25. godina otkako je obnovljen Svetosavski bal, supruga predsednika Srbije održala je još jednu modnu lekciju. Njen autfit u potpunosti se uklopio u raskoš kojom odiše nekadašnja carska palata Hofburg.

Stefan Vidojević

 

Gospođa Vučić, kao i uvek elegantna i odmerena, odabrala je dugačku haljinu bebiplave nijanse, ukrašenu 3D cvetovima boje kajsije. Kosa joj je bila blago zatalasana i podignuta, što je frizura s kakvom je ne viđamo često. Stajling je upotpunila efektnim minđušama i diskretnom šminkom.

No, tih dana u Beču je bilo još prvih dama iz regiona. Milena Milatović, supruga predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, prisustvovala je Opera balu u impresivnoj crvenoj kreaciji u kojoj je definitivno ostavila utisak.

Starpix AFP Profimedia

 

Milena je poznata po sofisticiranom ukusu i jednostavnosti, a haljina sa potpisom dizajnera Lazara Ilića predstavlja spoj klasične elegancije i suptilnog savremenog stila. Posebno je upečatljiva mala metalna ruka na levoj strani, smeštena pored srca, koja, kako je objašnjeno, naglašava ljubav prema domovini.

Pročitajte: Kejt Midlton, pomeri se, stigla je Milena Milatović! Prva dama Crne Gore očarala na inauguraciji

Crnogorski par u Državnoj operi sastao se i sa austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom i njegovom suprugom Doris Šmidauer.

Teško je odlučiti koja prva dama se lepše obukla, ali nema sumnje da su i Tamara i Milena odabrale kreacije o kojima će se pričati do naredne sezone balova.

Starpix AFP Profimedia

 

 

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images, Boško Karanović

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti