Modni duel Tamare i Kolinde: Ko se bolje pokazao na diplomatskom forumu u Turskoj ANKETA

Modni duel Tamare i Kolinde: Ko se bolje pokazao na diplomatskom forumu u Turskoj ANKETA

Autor: | 04/03/2024

0

Tamara Vučić i Kolinda Grabar Kitarović u modnom duelu

Prve dane marta prva dama provela je u Turskoj, u Antaliji, gde je učestvovala na diplomatskom forumu. 

Tamara Vučić, inače savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, održala je i zapažen govor na panelu „Žene, mir i sigurnost”.

Abaca Press/Profimedia

 

Tamara je birala moćne reči i, između ostalog, izjavila da prepoznavanjem značaja uloge žene kao nosioca promena i zagovornika stabilnosti i dijaloga doprinosi ravnopravnosti polova i jačaju osnove dugotrajnog mira i prosperiteta.

Pročitajte: Modni okršaj prvih dama Srbije i Crne Gore u Beču - Ko se lepše obukao za bal

„Usudila bih se da kažem da su nosioci životne sile po prirodi žene, kao majke i obnoviteljke ljudskog roda, kao nežna bića čija snaga je upravo u toj nežnosti, u strpljenju i mudrosti, u brizi za dete i za roditelja. Nemojte da me shvatite pogrešno, naravno da i muškarci vode računa o potomstvu i nasleđu, ali hajde da postavimo stvari drugačije.”

Abaca Press/Profimedia

 
 

Mao Ce Tung reče: ‘Žene drže pola neba’, bar toliko imaju prava (i obavezu!) i na donošenje odluka i davanje svog doprinosa postizanju mira i razumevanja, smisla balansa, i očuvanju naše velike porodice – čovečanstva”, istakla je Tamara Vučić na skupu koji je organizovala Emine Erdogan, supruga predsednika Turske Redžepa Erdogana.

Za ovu priliku, prva dama Srbije odabrala je zanimljiv stajling.

Pokazala je, kao i uvek, svoj istančan ukus i smisao za modu, odlučivši se za dugu crnu haljinu sa interesantnim detaljima – mašnom umesto kragne i nabranim ramenima.

Mustafa Oztar/Profimedia

 
 

Za dijamantski „efekat” pobrinula su se dugmad u obliku romboida, a autfit je kompletirao diskretan nakit, posebno biserne minđuše, nešto što bi svaka dama koja drži do sebe trebalo da ima, jer su oličenje ženstvenosti i sjajne su za sve prilike.

Pročitajte: Nije samo lepa - Iznenadićete se šta je Tamara Vučić po obrazovanju

Diplomatski forum okupio je šefove država, ministre, diplomate, predstavnike istraživačkih instituta, a bilo je tu još jedno dobro poznato lice iz regiona – Kolinda Grabar Kitarović

Bivša predsednica Hrvatske, koja je takođe učestvovala na panelu, takođe se odlučila za elegantnu varijantu.

Abaca Press/Profimedia

 

Odabrala je zanimljiv miks boja, koji joj kao plavuši savršeno pristaje: jednostavan svetloljubičasti sako ispod kojeg je nosila crnu kombinaciju sa cvetnim motivima.

I Tamara i Kolinda očarale su prisutne izborom garderobe. A čiji stajling se vama više dopada možete glasati u anketi ispod.

Čiji stajling se vama više dopada?

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Abaca Press/Profimedia

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti