Vojvođanski ručni rad oduševio Kinu: Ovu haljinu Tamara Vučić čuvala je za posebnu priliku

Vojvođanski ručni rad oduševio Kinu: Ovu haljinu Tamara Vučić čuvala je za posebnu priliku

Autor: | 20/10/2023

1

Haljina Tamare Vučić privukla sve poglede

Tamara Vučić sa suprugom ovih dana boravi u službenoj poseti Narodnoj Republici Kini. Utiske deli na Instagramu, a posebno oduševljenje izazvao je obilazak jednog hrama u glavnom gradu.

Profimedia

 

- Veliko je zadovoljstvo ponovo posetiti Peking i prisustvovati trećem Forumu za međunarodnu saradnju „Belt and Road“. Domaćini su mi ovog puta pokazali veličanstveni Hram neba i čuvenu Pijacu svile. Hram neba, osnovan u prvoj polovini 15. veka, simbolizuje odnos između Zemlje i neba, ljudskog i božjeg sveta. Kompleks su posećivali vladari iz dinastija Ming i King na godišnjim ceremonijama molitvi za dobru žetvu – napisala je prva dama Srbije i objasnila simboliku broja devet, kruga i kvadrata.

Pročitajte: Aleksandar i Tamara Vučić u zvaničnoj poseti Kini, prva dama oduševila sofisticiranom haljinom

- U Kini se veruje da devet, kao najviši jednocifreni broj, predstavlja najveću sreću i dugovečnost. Krug označava nebo, a kvadrat Zemlju.

Instagram

 

Supruga predsednika Srbije podsetilaje  i na prvi boravak u najmnogoljudnijoj zemlji planete. Bilo je to u oktobru 2018, kada je, između ostalog, imala radni ručak sa prvom damom Peng Lijuan.

Za posetu hramu odabrala je elegantnu, svedenu sivu haljinu sa ukrasima na rukavima i u predelu dekoltea. Ovaj komad zapravo je poklon od žena iz organizacije „Naše nasleđe“ iz Novog Sada, tako da ukras predstavlja tradicionalnu vojvođansku šaru.

Instagram

 

Tamara je više puta isticala koliku važnost ima ručni rad, smatrajući da bi tehnike koje se vekovima koriste u izradi odeće na teritoriji naše zemlje trebalo više predstaviti svetu.

Ravne crne cipele sa efektnom kopčom bile su sjajan i pre svega udoban izbor za obilazak pekinške atrakcije.

Instagram

 

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Miloš Nadaždin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti