Ivana Zarić: Ženstvena i profesionalna

Ivana Zarić: Ženstvena i profesionalna

Autor: | 27/08/2011

0

Otkako se pre sedamnaest godina pojavila na malim ekranima do danas lepota i harizma Ivane Zarić sve su uočljivije. Mladolikost kao njen zaštitni znak i iskren osmeh postali su upečatljiviji od kada je u skladnoj bračnoj zajednici sa glumcem Ivanom Zarićem dobila dve kćerke. Danas je poznata brineta pre svega posvećena šestogodišnjoj Katarini i trogodišnjoj Olgi. Televizijska voditeljka je svoj profesionalni put birala pažljivo, postupno gradeći karijeru. Baš zbog toga danas je jedno od najcenjenijih televizijskih lica koje odlikuju profesionalizam, odmerenost, vaspitanje i besprekorna biografija. Jedna od pet voditeljki popularne emisije Žene na Prvoj televiziji je posle naporne radne sezone otputovala na porodično letovanje u Grčku. Čim je dobila ponudu za emisiju Žene, znala je da je to pravi projekat za nju.
- Dugo sam čekala nešto što će mi prijati i ispuniti me, i što se neće kositi sa mojim načelima televizijskog angažmana. Televizija je moj život, ali u sumanutoj trci za rejtingom ona je postala čudno mesto. Bilo mi je teško da pronađem sebe u tome jer nisam spremna na velike kompromise. Tragala sam za nečim što će mi odgovarati, i moja potraga se uspešno završila. Srećna sam jer radim nešto što volim - za magazin Hello! kaže šarmantna voditeljka koja je poznata po ženstvenom stilu odevanja, kako pred kamerama, tako i u privatnom životu. Uvek je uticala na odabir garderobe u svojim emisijama.
- Sve ove godine sam se trudila da dam sopstveni pečat izgledu na televiziji. Bitno je osećati se dobro i udobno u odeći, i zbog toga je gotovo svaka modna kombinacija koju nosim na televiziji skoro sto odsto po mom ukusu. Privatno se oblačim slično, volim klasiku, ali iz aktuelnog modnog trenda primenjujem sve što mi odgovara.

Pokazuju li i vaše kćerke sklonost prema modi ili im vi birate odeću?
- Katarina je doskoro bila pod mojim uticajem, ali je odnedavno počela da iskazuje svoju volju u oblačenju, što je i normalno. Mlađa kćerka Olga pod sestrinim uticajem pokazala je sklonost ka samostalnom oblačenju znatno ranije od Katarine. Same biraju šta će da obuku, što je u redu jer na taj način razvijaju smisao za estetiku. Ako obuku nešto što je neprimereno njihovom uzrastu, jer ne volim da se deca previše parade, objasnim im da su još male za te stvari.
Vi i vaš suprug delujete prilično usklađeno na javnim dešavanjima.
- To je spontano, jer se ne dogovaramo šta ćemo da obučemo. Jedino smo oboje elegantni kada je reč o svečanostima jer je takav dres-kod. Inače, volim da pitam supruga za mišljenje, da čekira ono šta sam obukla.
Izgleda da su haljine vaš zaštitni znak.
- Nosim i pantalone, kao i bermude leti. Volim sportski izgled, često sam u farmerkama. Ipak, javna dešavanja su rezervisana za haljine.
Kako vaša starija kćerka Katarina, koja ima izraženu umetničku crtu, pokazuje kreativnost?
- Katarina ima izraženu umetničku crtu. Pravi papuče od kartona, a pre neki dan je napravila tašnu od papira, kartona i slamčica. Ima odlične ideje, slamčice je iskrivila u luk i od njih je izradila ručke na tašni. Mislim da ja ne bih umela to da napravim. Sve čega se dokopa postaje joj materijal za kreiranje. Koristi tračice pri dizajniranju, ali i kuhinjske krpe od kojih nastaje odeća. Sestra joj je model dok osmišljava, a Olga trpi sve. Sada joj je mlađa sestra poput lutke, sve joj oblači, dresirala ju je da se ukipi dok ona radi oko nje. Već se služi iglom i koncem, i pri tome crta. Umetnička je duša i pitam se šta će biti od nje.
Na jesen polazi u školu?
- Veoma se raduje polasku u školu, naročito je srećna što joj je nedavno ispao prvi zub jer svim njenim drugaricama se to već dogodilo, pa je bila nestrpljiva kada će se i njoj to desiti.

Pokazuju li vaše kćerke zanimanje za vaš rad na televiziji?
- Ne specijalno. Deca misle da su svi na televiziji. Od ranog detinjstva sebe gledaju na DVD-iju jer ih snimamo, tako da ne prave razliku kada se ja pojavim na ekranu od video - snimaka na kojima su one. Inače, ja ih previše ne uvlačim u tu priču oko televizije.
Da li se vaše kćerke razlikuju po karakteru?
- Olga je prodornija od Katarine, koja je mnogo osetljivija. Obe su živahne, ali je Olga dete-bager.
Sa kojom od voditeljki Žena se najviše družite?

- Sa Natašom Ristić se poznajem od jedanaeste godine. Družimo se još od kada smo obe pohađale dramski studio Mike Aleksića. Radile smo skupa na Trećem kanalu, profesionalno smo prilično umrežene, ali i privatno. Ona je jedna od mojih najboljih prijateljica. Odlično se slažem i sa ostalim voditeljkama. Mariju Kilibardu poznajem odranije, bolje nego Irinu i Maju. Zabavno je jer imamo mnogo tema za bolje upoznavanje.
Sezona se završila i očekuje vas porodični odmor.
- Idemo dve nedelje u Grčku i to nas raduje. Na prvom prstu Halkidikija imamo mali udoban hotel koji volimo i gde rado odlazimo. Najvažnije nam je što ima prelepu plažu. Volim poludivlje plaže, ali nam je zbog male dece bitno da idemo na uređena mesta. Ada Bojana mi je uvek dobra opcija, ali vodim računa da kćerkama sve bude potaman i interesantno. Kad malo poodrastu, lako ćemo se Ivan i ja povući u neku pustaru.
Studirali ste i nemački, pored toga što ste završili novinarstvo. Imate li priliku da komunicirate na tom jeziku?
- Čitam na nemačkom, ali mi je teško da ga govorim jer to godinama nisam činila. Potrebna mi je vežba da bih se vratila u formu. Lakšu literaturu mogu da čitam, kao i novine.
Vaša mladolikost sve intrigira. U čemu je tajna?
- Moram da priznam da moj izgled ima veze sa genetikom. Moja majka izgleda veoma mladoliko. Jednom u nekoliko godina odlazim kod kozmetičara.
Ne podvrgavam se tretmanima, mada u ovim godinama moram da počnem da razmišljam o tome. Sa četrdeset, koliko imam, moram više da se pozabavim sobom.

Nekada ste pevali u dečjem horu Kolibri. Kako vas sada služi glas?

- Dugo nisam pevala. Imam sluha, ali nisam baš neki pevač. Pevam ceo život, ali za svoju dušu.
Svojevremeno ste hteli da spojite ljubav prema muzici sa profesijom?
- Tako je, želela sam da vodim neki muzički festival, ali to je bilo davno.
Domaći mejnstrim godinama nije baš po mom ukusu, tako da mi festival sa dobrim pesmama nije više profesionalni izazov.
Javnosti ste nedavno izložili vaše fotografije. Kada ste time počeli da se bavite?
- Imala sam izložbu u jednom beogradskom kafiću. Nisam ni shvatila da se kod mene javila ljubav prema fotografiji jer se time nisam nikada bavila. Sve se desilo slučajno. Sa mog prozora u stanu pruža se divan pogled. Dok sam bila trudna sa Olgom, bila je zima, i dosta sam vremena provodila u kući. Mobilnim telefonom sam počela da slikam oblake, a onda sam te slike okačila na društvenu mrežu Fejsbuk. Potom su se javili neki ljudi i počeli da me ubeđuju da izložim neke fotografije, a ja sam se stidela jer nisam fotograf. Ipak, prema reakcijama, vidim da su se ljudima dopali motivi koje sam ovekovečila.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti