Marija Kilibarda: Malo je potrebno za sreću

Marija Kilibarda: Malo je potrebno za sreću

Autor: | 28/12/2012

0

Iako crtu uglavnom podvlači na rođendan, pa tako svakog avgusta počinje njena nova godina, Marija Kilibarda ima spisak želja i za dolazeću 2013. A one su jednostavne - voditeljka TV Prva želi da bude zdrava, spokojna, okružena ljubavlju i pozitivnom energijom. I sve to želi i ljudima oko sebe, savetujući im da čine samo dobre stvari, jer se dobro dobrim vraća.
Kada razmišlja o 2012. godini, zaključuje:
- Bila je to teška godina, puna iskušenja. Volela bih da je upamtim po sopstvenoj istrajnosti i upornosti u nekim nezgodnim situacijama i izazovima. A bilo ih je mnogo.
I još pomisli da je bila srećna, zato što?
- Imala sam podršku porodice i prijatelja, koji su mi opet dokazali da su najodaniji i najbolji na svetu, zbog čega sam se osećala srećnom i bogatom. Mislim da sam privilegovana jer radim posao koji volim, što me čini srećnom na svakodnevnom nivou.
Na pretprazničnu euforiju gleda kao na nešto usiljeno i "pod moranje", jer - kako se oseća, tako i slavi. Nisu joj potrebni pompa i štras da bi imala doživljaj slavlja. Kada je bila mala, podrazumevalo se da sa sestrama i roditeljama, uz sarmice i rusku salatu, dočekuje Novu godinu. I to joj je bilo dovoljno za sreću. Kroz osmeh dodaje da bi tom "konceptu" opet mogla da se vrati, iako je trenutno bliža jednom drugom:
- Ideal mi je da sa voljenom osobom budem u ponoć, a da onda odemo na sva mesta na kojima su nama dragi ljudi.
Iako ne pati od poštovanja ustaljenih formi i protokola, simpatično joj je sujeverje da u novogodišnjoj noći na sebi ima nešto crveno, kako bi cele godine imala sreće u ljubavi.
- Toga se pridržavam. Od tradicionalnih verovanja prihvatam samo ono što osetim kao blisko i zanimljivo.
Tako je prihvatila i tradiciju kupovanja i primanja prazničnih poklona.
- Obožavam i da darujem i da dobijam poklone, i to ne samo kada je Nova godina. Uvek postoji dobar povod za poklanjanje.
Seća se koliko se nekada, kao devojčica, radovala Deda Mrazu, mada je, dodaje, Božić Bata u njihovoj kući uvek bio glavna faca. Najdraži poklon koji je dobila od njega bio je - sintisajzer. To je nešto što se pamti za ceo život.
Uživanje u praznicima, za Mariju ne znači i odsustvo s posla. Tako ćemo je gledati u novogodišnjem specijalu "Žena" (subota), u kojem će sa svojim koleginicama ugostiti finaliste "Prvog glasa Srbije" - sa kojima se inače "druži".
- Odlučili smo da ove mlade talentovane pevače pozovemo u goste i publici ih predstavimo u potpuno drugačijem svetlu - privatno, i van scene. Biće to pravi mali šou sa našim zvezdicama. A u prvoj emisiji u 2013. bavimo se pričama o dobročiniteljstvu i humanosti. Baš u skladu sa predstojećim Božićem.
U radu na "Ženama", kao jedna od pet žena, Marija je, kaže, uživala cele godine i po tome će pamtiti 2012. godinu.
- Ponosna sam na našu redakciju. Nije lako sinhronizovati pet samosvesnih i po svemu drugačijih žena, ali mi uspevamo. Iza nas stoje sjajni rezultati. Mnogo vremena smo provodile zajedno i mimo televizije. Radile smo divne humanitarne akcije i bile smo društveno angažovane, što nas je učinilo još jačim. Da, bile smo odlična ekipa ove godine i nadam se da ćemo u 2013. biti još bolje.
U "Prvom glasu Srbije" vi bodrite, hvalite i opuštate takmičare. Da li je to zaista vaša osnovna uloga ili ste je spontano izgradili?
- Mislim da me učesnici od početka doživljavaju kao drugara i oslonac, što je bilo presudno da izgradimo dobar odnos. I van studija mi pričamo o svemu, šalimo se i smejemo. Znaju da sa mnom mogu da budu opušteni, a ja volim što se to vidi i u samom programu. Preslatki su i navijam da svako od njih pronađe svoje mesto pod suncem.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti