Ivan Bosiljčić: Nikada neću zaboraviti decu koja su prošla kroz ovo snimanje

Ivan Bosiljčić: Nikada neću zaboraviti decu koja su prošla kroz ovo snimanje

Autor: | 20/01/2020

0

Glumac Ivan Bosiljčić će ulogu doktora Arsića u "Urgentnom centru", pamtiti iz mnogo razloga.

Ivan Bosiljčić je glumac koji s lakoćom osvaja publiku bilo na pozorišnoj sceni ili na velikom platnu.

Svojom harizmom i pogledom govori i kada nema teksta. Svakoj ulozi se potpuno posvećuje i lako plovi kroz različite žanrove.

Ivan Bosiljčić u popularnoj domaćoj seriji "Urgentni centar", tumači ulogu pedijatra, doktora Arsića.

Ni malo jednostavan zadatak, iako izgleda kao da ga radi od šale. Glumiti na setu s decom, a uspeti da dočarate stvarnost je veliko umeće.

Serija "Urgentni centar" je domaća adaptacija emeričkog hit serijala "ER", gde smo u ulozi pedijatra Daglasa Daga Rosa gledali Džordža Klunija. Ova uloga je od Klunija napravila svetsku zvezdu.

U našoj verziji, ova uloga je pripala Ivanu Bosiljčiću koji tumači pedijatra Nemanju Arsića.

- Na snimanju serije "Urgentni centar" bilo je raznih momenata, od vrhunske igre do novih saznanja o ljudima, zakonima, medicini.

Možda će mi sve to od nekih novih poslova jednom ispariti iz sećanja, ali ono što nikada neću zaboraviti su deca koja su prošla kroz ovo snimanje -  kaže Ivan Bosiljčić u razgovoru za Blic.

https://www.instagram.com/p/Bvwg6ERC8qV/

- Dok gledate moje scene sa dečicom, morate znati da tu glume nije bilo. Svako od njih je mislilo da sam pravi doktor, tekst koji smo izgovarali često je bio izmišljan na licu mesta.

https://www.instagram.com/p/B6qG5NAJMKR/

- Uplakane sam stvarno umirivao, nestašne animirao igračkama. Neki su mirno spavali u kadru, a ekipa od preko trideset ljudi je šaputala i na prstima išla po studiju - objasnio je Ivan Bosiljčić kako je sve to izgledalo "iza scene", za pomenuti list.

Ivan Bosiljčić je otrkio i da je svoju ulogu posvetio medincinskim radnicima

- I shvatio sam. I mi odrasli kada odemo kod doktora nekako se smanjimo, nemoćni smo kao deca pred novim pregledima i dijagnozama. Ovu ulogu posvećujem svim medicinskim radnicima koji su, bez obzira na preteške okolnosti u kojima rade, ostali nežni i pažljivi prema nama, našim roditeljima i našoj deci - rekao je Ivan Bosiljčić.

Inače Ivan se za ulogu spremao studiozno. Pripremao ga je profesor doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj, ali i gradonačelnik Beograda.

- Kada smo snimali prvi serijal, dr Radojičić i njegov tim dečjih psihologa u Tiršovoj su u svakom trenutku bili tu za mene. Najkorisnije mi je bilo da iz prve ruke saznam šta se zapravo krije iza uspešnog odnosa lekara i deteta kao pacijenta.

https://www.instagram.com/p/By8Wa6CiPDP/

Kako se ponaša prema roditeljima u urgentnim situacijama, kada je dečji život u pitanju. Nakon četiri godine, svaki savet koji sam tada dobio je i dalje aktuelan. Moje znanje o lekarskoj praksi na temu hitne pomoći ili urgentne medicine je dopunila dr Ivana Stefanović.

Ona je jedan od vodećih stručnjaka i doktora beogradske hitne pomoći. Bez njenog svakodnevnog prisustva na našim snimanjima ceo ovaj mehanizam bi sigurno stao - rekao je Ivan u jednom od intervjua.

Ivan Bosiljčić smatra da poređenje s Klunijem nije adekvatno

- Serija je u Americi rađena pre više od 20 godina, za to vreme je medicina umnogome napredovala, s druge strane, američki socijalni sistem i naš se razlikuju, tako da je bilo kakva vrsta poređenja suvišna. Mi pričamo priču o lekarima i pacijentima u Srbiji danas - objasnio je tada Bosiljčić.

https://www.instagram.com/p/B5YHUL-pm6h/

hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti