Ovo je sin Žarka Lauševića: Dušan sa ocem glumio u filmu koji kao da je predvideo veliku tragediju

Ovo je sin Žarka Lauševića: Dušan sa ocem glumio u filmu koji kao da je predvideo veliku tragediju

Autor: | 15/11/2023

0

Sin Žarka Lauševića sa ocem glumio u filmu „Bolje od bekstva”

Pre tačno trideset godina premijerno je prikazan film „Bolje od bekstva”, jedan od najuspešnijih u istoriji domaće kinematografije. Naslovnu ulogu igrao je Žarko Laušević. Samo petnaest dana kasnije desila se tragedija koja je odnela dva mlada života, dok je slavni glumac završio iza rešetaka, optužen za dvostruko ubistvo.

Vesna Lalić

 

Scenario filma kao da se preneo u stvarnost. Po odsluženju kazne Žarko je napustio zemlju i sa porodicom se nastanio u Njujorku. Podsetimo se radnje ovog ostvarenja...

Pročitajte: Žarka Lauševića odnela teška bolest - Preminuo u bolnici, hrabro se borio s jednim od najsmrtonosnijih karcinoma

Amerikanka poreklom sa ovih prostora prvi put dolazi u zemlju svojih predaka da uči jezik i zaljubljuje se u mladog beogradskog glumca Aleksu, koga tumači Laušević. Venčali su se, dobili sina i u početku bili srećni, a onda je jaz između mentaliteta počeo da stvara sve veće probleme. Zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u alkoholisanom stanju, glumac dospeva u zatvor. Supruga sa detetom odlazi u Ameriku, gde se poslednji put sastala sa Aleksom.

Promo

 

Žarko je tada bio u baku sa prvom suprugom Majom, od koje se razveo 1996, dok je bio u zatvoru. Dobili su ćerku Asju i sina Dušana. Malo ko zna da je upravo Dušan u filmu „Bolje od bekstva“ igrao Žarkovog sina Pitera. Imao je tri godine i odlično se snašao.

Screenshot

 

U drugom braku sa Anitom Laušević dobio je ćerku Janu.

Asja se bavi fotografijom, Janu interesuju mediji, a Dušan, iako je rano dobio priliku da stane pred kamere, ipak nije krenuo očevim stopama. Kako su svojevremeno preneli beogradski mediji, doktorirao je i bavi se umetnošću. Sve troje dece žive i rade u Americi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti