Novak je hteo da odustane od svega, plakali smo ‒ Jelena Đoković otvoreno o mračnom periodu sa suprugom

Novak je hteo da odustane od svega, plakali smo ‒ Jelena Đoković otvoreno o mračnom periodu sa suprugom

Autor: | 26/09/2023

0

Ispovest Jelene Đoković

Biti među najboljim sportistima na svetu sigurno nije lako, a sa konstantnim pritiscima i izazovima suočavao se i Novak Đoković. Na putu uspeha verno ga prati supruga Jelena, koja je tu i za one retke trenutke kada Nole oseti da ne može dalje.

Clive Brunskill/Getty Images

 

Jedan od tih trenutaka desio se 2018. godine, kada je Đoković posle poraza od Francuza Benoa Pera hteo da zauvek napusti tenis. Kako je ispričala novinaru Grejemu Besingeru, u tom periodu Novak je imao učestale povrede, a prekid saradnje sa trenerom Andreom Agasijem negativno je uticao na njegovo mentalno zdravlje. Kulminaciju je doživeo posle meča sa Francuzom, kada je želeo da odustane od „belog sporta“.

Pročitajte: Ženo, od čega si satkana? Dok je Novak plakao kao dete na balkonu, Jelenin potez svima je promakao

‒ Okupio je sve članove tima i rekao im: „Znate šta? Gotov sam! Prestajem!“ Plakali smo i rekli mu da ne može, da nije pravo vreme. Nije želeo da igra tenis, čak nije želeo da vidi kako loptica prolazi pored njega, priznala je Jelena.

Guliver Getty Images

 

Ali Jelena je znala šta treba da pokuša da bi supruga vratila na pravi put. Naime, vodila je njihovu decu Stefana i Taru na teren svakog dana da se igraju reketima. Trećeg dana pojavio se i Novak.

Pročitajte: Jeco, da li si to ti? Supruga Novaka Đokovića potpuno drugačija, Nole je neće prepoznati

‒ Video je kako se zabavljamo i da ovo nije trening na koji je godinama već navikao. Posle je tražio da mu dam reket, ali sam ga zadirkivala da je odustao i da je sada naš red da igramo tenis. Na kraju je servirao i rekao da se oseća dobro ‒ rekla je Jelena i dodala da se od tada Novak svakog dana pojavljivao na terenu sa decom i da je na kraju pozvao trenera Marijana Vajdu i zamolio ga da nastave treninge.

Ubrzo Đoković je operisan i nastavio je da igra tenis bez bolova. Izgleda da je Jelena tačno znala kako da motiviše supruga kada mu je bilo najgore i pokazala se da može da bude uz njega i u dobru i u zlu.

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti