Sloboda Mićalović slavi rođendan na porodičnom letovanju: Ćerka Mila rasplakala mamu dirljivom čestitkom VIDEO

Sloboda Mićalović slavi rođendan na porodičnom letovanju: Ćerka Mila rasplakala mamu dirljivom čestitkom VIDEO

Autor: | 21/08/2023

0

Sloboda Mićalović zajedno sa suprugom Vojinom Ćetkovićem i bliznakinjama Verom i Milom tople avgustovske dane provodi u Crnoj Gori, gde skladna porodica uživa u poslednjim danima raspusta i slobodnog vremena.

Instagram

 

Harizmatična glumica baš na letovanju proslavlja 42. rođendan, a na društvenim mrežama podelila je dirljiv snimak na kome se šeta plažom u romantičnoj svilenoj haljini koja joj savršeno stoji.  

Pročitajte: Tako slične, a tako različite - Ovako je Sloboda Mićalović sa svojim bliznakinjama provela vikend FOTO

Ćerka Mila snimala je mamu i prokomentarisala: „Što je lepa“. „Da“, dodala je Vera, što je Slobodu raznežilo, te je odmah podelila video na svom profilu. Rođendanske čestitke kolega i pratilaca, očekivano, nizale su se jedna za drugom.

 

Podsetimo, Sloboda je rođena 1981. godine u Leskovcu. Srednje je dete majke Milice, frizerke, i oca Dragana, glumca leskovačkog Narodnog pozorišta, koji nas je napustio 2017. godine.

Slobodina devet godina mlađa sestra Dragana Mićalović takođe je glumica, dok dve godine starija Mirjana jedina nije zaplivala umetničkim vodama.

Boško Karanović

 
 

Sloboda Mićalović jedna je od najpopularnijih glumica mlađe generacije. Pored talenta i harizme poseduje još nešto ‒ nesvakidašnje ime.

Zvuči moćno i jasno je kakvu poruku nosi, a na tu ideju došao je njen otac. Dragan Mićalović igrao je monodramu „Ivo Lola Ribar“, o narodnom heroju čija je verenica bila Sloboda Trajković, studentkinja hemije i učesnica narodnooslobodilačkog rata. Priča ga je toliko dirnula da je jednoj ćerki dao njeno ime.

Pročitajte: Sloboda Mićalović se skinula u kupaći i bez pardona u četrdesetim pokazala sve FOTO

Sloboda i Lola bili su najlepši par Beograda, naši Romeo i Julija. Priča sa nesrećnim krajem. Cenu ljubavi Sloboda je platila glavom, a pismo koje joj je verenik poslao nikad nije dobila. Upoznali su se 1937. godine, kada je došla na studije u Beograd.

No, priču je prekinuo rat. Lola je otišao da se bori, ona se vratila kući u Vrnjačku Banju. Iz rata se nije vratio – poginuo je 1943. godine, a Sloboda je sa porodicom 1942. ugušena u gasnoj komori banjičkog logora.

Instagram

 

Lolino pismo završilo je u policiji. Kao i Sloboda. Tamo su je terali da piše Loli kako bi „nedićevcima“ pomogla da ga pronađu. No, odbijala je da to učini. Kažnjena je mučenjem koje je trajalo mesecima, sve do smrti. Loline reči do nje nikad nisu stigle.

„Najdraža, jedina moja! Pišući ovo pismo ja se pouzdano nadam ‒ optimista sam kao i uvek ‒ da ti ono nikada neće stići, već da ćemo se nas dvoje videti i uvek ostati zajedno. Jer ovo pismo je zato i pisano. U mom životu postoje samo dve stvari: moja služba našem svetom cilju i moja ljubav prema tebi, najmilija moja. Našu sreću i život koji smo hteli nismo, kao i milioni drugih, mogli ostvariti izolovano, već preko naše borbe i naše pobede.

Pročitajte: Jedinstven modni okršaj! Sve sestre Mićalović konačno na istom mestu, da li Mirjana može da parira Slobodi i Dragani?

I zato su te dve stvari u suštini, u meni samom, jedno. Ako primaš ovo pismo ‒ ako, dakle, ja ne doživim taj veliki čas, nemoj mnogo tugovati, najdraža! U svetu u kome budeš tada živela naći ćeš, uvek živ, najbolji deo mene samog i svu moju ljubav prema tebi. I želim da nikada ne dobiješ ovo pismo, već da zajedno s tobom dočekam veliki čas pobede.“

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović

Slične Vesti