Dijana Đoković promenila veru: Pritiskali su me, ja sam se opirala, ali onda se desio preokret

Dijana Đoković promenila veru: Pritiskali su me, ja sam se opirala, ali onda se desio preokret

Autor: | 18/07/2023

2

Život Dijane Đoković je intrigantan

Novak Đoković ispustio je šansu da ponovo postane šampion Vimbldona, ali njegova porodica je uz njega i u najtežim i u najsrećnijim vremenima. To posebno važi za njegovu suprugu Jelenu ali i roditelje Srđana i Dijanu, čiji životi fasciniraju domaću javnost.

Photo by Glyn KIRK / AFP / Profimedia

 

Život majke Novaka Đokovića je pod velom misterije, ali sa vremena na vreme izađu zanimljivi detalji. Da li je u pitanju neki domaći recept u koji se kune, ili njeno sećanje iz detinjstva ili Novakovog odrastanja, Dijana Đoković intrigira domaću javnost godinama unazad.

Pročitajte: Na dan Novakovog uspeha HAOS u porodičnoj loži - Jelena svekru Srđanu pred svima pokazala šta misli o njemu (FOTO)
 

Iza njenog imena krije se zanimljiva priča - rođena je kao Dijana Žagar u Hrvatskoj i jednom prilikom progovorila je o odrastanju i veri koja je za vreme Jugoslavije bila zabranjena.

- Moji roditelji jesu katolici, ali su ih partija i komunizam vaspitavali. Izjašnjavali su se kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena da ja verujem u Boga, niti smo slavili Uskrs ili Božić. Onda to nisam mogla ni na svoju decu da prenesem, jer ni ja nisam imala, biću iskrena. U Srđanovoj porodici opet nisu isto bili kršteni, jer nisu smeli - kaže Dijana.

Profimedia

 

Po želji Srđanove mame organizovali zajedničko krštenje.

- Pokojna Srđanova majka Stanka, koja je imala jako tešku bolest - rak kostiju, pred kraj života je rekla da bi volela da krsti decu pre nego što umre. I ja sam se pitala kako da se krstim, kada su moji poreklom katolici. Nisam bila krštena u katoličkoj crkvi, ali poreklo vučem, iako sam odrasla i živim u Srbiji ceo život - objašnjava.

Pročitajte: Šta je sad ovo? Iscurela fotografija Jelene Đoković sa svekrvom Dijanom, konačno se zna u kakvom su odnosu

Otkriva da se u njoj nešto promenilo samo od sebe kada je donela na svet drugog sina.

- Međutim, što su oni mene više pristiskali, ja sam bila sve dalje od te odluke, e onda su me pustili. Kada sam rodila Marka, e tada se u meni nešto samo preokrenulo. I rekla sam: "Da, ja želim da se krstim i želim da krstim moju decu". I tako smo odlučili da se svi krstimo u maju 1992. u Žiči i to u staroj crkvi.

Ata Images

 

Sveštenik je pitao Dijanu za ime, a kada mu je odgovorila, sveštenik je rekao da je to rimokatoličko a ne pravoslavno i u dogovoru sa sveštenim licem, zadržala je svoje i dodala crkveno ime. Tada je mislila da će Srđan da joj da ime Srbijanka.

Pročitajte: Svi su mislili da smo ludi... Dijana Đoković sve priznala - On nas je sve zarazio
 

- Pogledam krajičkom oka Srđana, vidim da mu radi mozak 360 na sat, a u sebi se molim da nije samo Srbijanka, jer je on meni, dok smo se zabavljali, rekao kakva Dijana, ja ću tebe da preksrtim u Srbijanka. A ja sam imala i razrednu u Nišu koja se tako zvala i bila je onako oštra. Da bi on u jednom momentu rekao Milica i ja sam odmah rekla - može! Tako da je meni kršteno ime Milica i mi smo se venčali kao Srđan i Milica Đoković - kroz osmeh je ispričala Noletova mama u emisiji "Dok anđeli spavaju".

ATA Images

 

 

Komentari (2)

Loading
Ilijenadin 21:36 18.07.2023
Odgovori

Ne može se kazati da je g-đa Dijana Đpkpvić promenila veru jer, prema sopstvenom priznanju ona nikada nije bila krštena kao rimo-katolikinja pa je otuda njeno krštenje u pravoslavnu veru, prvi njen pristup jednoj Crkvi. Nema dakle promene vere jer ne možeš menjati nešto čega nema...

hellomagazin.rs ATA Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti