Zlatan Ibrahimović konačno prelomio: Posle toliko godina kroz suze rekao KRAJ

Zlatan Ibrahimović konačno prelomio: Posle toliko godina kroz suze rekao KRAJ

Autor: | 05/06/2023

0

Odluka Zlatana Ibrahimovića konačna

Zlatan Ibrahimović, fudbaler cenjen u celom svetu, odlučio je da završi blistavu sportsku karijeru. Suze na njegovom licu, kao i na licima fudbalera i navijača Milana govore koliko je bio poštovan u svom klubu i među saigračima.

Marco Luzzani/Getty Images

 

Slavni fudbaler ove godine puni 42 godine, a karijeru je započeo 1999. u švedskom Malmeu. Igrao je za mnoge prominentne timove, poput Juventusa, Intera, Mančester junajteda, da nabrojimo samo neke. Ibrahimović ove godine nije produžio ugovor sa Milanom, i ubrzo nakon toga odlučio je da stavi tačku na blistavu karijeru. Ceo stadion skandirao je Zlatanovo ime, dok je on kroz suze saopštio da je došlo vreme da se povuče.

Pročitajte: On 41, ona 52 - Supruga Zlatana Ibrahimovića uslikana u helankama, evo zašto se ceo grad okretao FOTO

Emilio AndreoliGetty Images

 

Švedski fudbaler balkanskog porekla, jedan od najkontroverznijih koji su se pojavili u tom sportu, godinama je veran istoj ženi, nekadašnjoj manekenki Heleni Seger sa kojom ima dva sina, Maksimilijana i Vinsenta

Posle uspešne karijere u svetu mode Helena se posvetila biznisu i vodi većinu Zlatanovih poslova, kao što su ugovori sa sponzorima i slično. Iako je već zašla u šestu deceniju, izgleda kao bomba.

‒ Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32. Imala sam bogatstvo i karijeru, nije mi bio potreban fudbaler da me hrani. Bila sam samostalna. On čak nije bio moj tip. Kada sam ga prvi put videla, svojim ferarijem zagradio je moj mercedes na parkingu u Malmeu. Zapravo, videla sam samo veliki nos i zlatni sat na ruci. Pošto sam bila loše raspoložena, izvikala sam se na njega. Prilično grubo rekla sam mu da pomeri automobil. Mislim da mu se to nije svidelo – izjavila je Helena, dodavši da to sigurno nije bila ljubav na prvi pogled.

Pročitajte: Šuškalo se da je sa njom Zlatan varao Helenu - Fatalna voditeljka čeka bebu sa fudbalerom, celom svetu pokazala stomak FOTO

profimedia

 

Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.

‒ Navodno je otac ušao u brak da bi dobio švedske papire ‒ otkrio je jednom prilikom Zlatan, čiji su se roditelji rastali pre nego što je on napunio dve godine. Nikada se nisu dobro slagali, a kada su svađe postale učestalije, razvod je bio neminovan.

Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive sa majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

„Znala nas je tući, grditi, nije imala sreće sa muževima, ništa joj nije išlo kako je želela, ali nas je volela“, napisao je proslavljeni golgeter u autobiografiji „Ja sam Zlatan“.

Da bi prehranila brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Zlatan je često išao sa njom da joj pomogne i za to dobijao mali džeparac.

‒ Uvek je imala moju ljubav. Zaslužila je ‒ kaže danas Zlatan Ibrahimović.

Pročitajte: Plavi na mamu, šmekeri na tatu: Upoznajte Maksimilijana i Vinsenta, sinove Zlatana Ibrahimovića FOTO

Profimedia

 

Iako je svojim fudbalskim umećem, ali i ponašanjem van terena, odavno postao idol mlađih generacija, Zlatan nikada nije krio da je u detinjstvu bio problematičan, krao bicikle i upadao u različte „nezgodne“ situacije.

Od najranijih dana bio je nemiran, što njegova stroga majka nije tolerisala. Tako je, kada je pao sa krova vrtića i došao kući uplakan i sa modricama, očekujući zagrljaj i utehu, od majke dobio batine zato što se peo na krov.

U kakvog čoveka je Zlatan stasao možda najbolje svedoče reči njegovog ujaka Gojka Gravića, koga su novinari pronašli u rodnom mestu u Hrvatskoj.

‒ Pričali su mi naši ljudi koji su tamo živeli da bi Zlatanu jedna gospođa, Šveđanka, davala sendvič ili nešto slatko kad mu je majka radila. I da je posle, kad se proslavio, došao u posetu i doneo ček, niko ne zna koliko novca, navodno jako puno. Nije je zaboravio.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Marco Luzzani/Getty Images

Slične Vesti