Godinama je u vezi sa premijerkom Srbije, zajedno odgajaju sina: Život doktorke Milica Đurđić sve zanima, ovo su detalji

Godinama je u vezi sa premijerkom Srbije, zajedno odgajaju sina: Život doktorke Milica Đurđić sve zanima, ovo su detalji

Autor: | 29/05/2023

4

Među viđenijim učesnicama konferencije “Lepota žene”, održane prošlog meseca u Beogradu, našla se i doktorka Milica Đurđić. Bila je zvezda panela posvećenog reproduktivnom zdravlju, a u fokusu nije bio samo njen osvrt na ovu veoma ozbiljnu i osetljivu temu, već i stajling koji je izabrala za događaj. No, već su nam dobro poznati njen istančani ukus i smisao za modu. Uz ime partnerke Ane Brnabić nekako po difoltu idu epiteti lepa, pametna, odmerena, elegantna, pa nije čudo što izaziva pažnju gde god se pojavi i što ne može da izbegne “skeniranje” od glave do pete.

Boško Karanović

 

Sama činjenica da živi sa ženom u sredini koja tradicionalno nije naklonjena istopolnim zajednicama, i da je ta žena niko drugo do predsednica vlade, izdvaja zgodnu doktorku od ostalih izabranica i izabranika ličnosti sa ovdašnje političke scene. Svaki pokret koji načini pomno se prati, svaki izlazak, svaki autfit. Često je sa Anom viđamo na gradskim dešavanjima, gde ne pokušavaju da se sakriju, već nesmetano uživaju. Nekad im se pridruži i sin Igor, koji je u februaru proslavio četvrti rođendan.

Pročitajte: Sin Ane Brnabić proslavio rođendan - Igor ima četiri godine, sluša klasičnu muziku i obilazi muzeje FOTO

Srdjan Stevanovic/Getty Images

 
 
 

Bilo je i intrigantnih poteza, koje bi mnogi, oslanjajući se na standardna srpska shvatanja, nazvali ekscesima. Na primer, otvorena podrška Europrajdu u septembru, zbog čega se našla na udaru dela javnosti. Ni odlazak u London na sahranu kraljice Elizabete nije prošao bez prilično glasnih komentara.

Ali, zamerke stižu i sa druge strane, od LGBT populacije, jer Milica i Ana žive zajedno i odgajaju dete, dok drugi istopolni parovi to po zakonu ne mogu. I tako dalje, razna pitanja muče naciju. Pominjalo se i tajno venčanje u inostranstvu, ali premijerka je prošlog proleća u jednoj emisiji demantovala glasine.

‒ I ja sam čula da smo se venčale. To nije istina. Mi smo u vezi više od 15 godina, ali nismo u braku – rekla je Ana Brnabić.

Pročitajte: Nikada ga nismo videli - Sin Ane Brnabić prvi put pred kamerama, plavokosi Igor ukrao mami šou u Skupštini FOTO

Getty Images

 

Iako retko priča o privatnom životu, za svoju partnerku kaže da joj je najveća podrška:

‒ Milica ima svoju karijeru i posao koji je izuzetno odgovoran i težak. Ona je, nažalost, postala javna ličnost, iako to nikada nije želela. Pojavljivanje u javnosti više su njena podrška meni nego želja da se pojavljuje, i ja joj zahvaljujem na tome.

Milica je radila u Kliničkom centru Srbije kao radiolog, a posao je, navode mediji, dobila na regularnom konkursu, na osnovu znanja. Sada je, međutim, u privatnom sektoru i načelnik je radiologije u Opštoj bolnici “BeoCell”.

Boško Karanović

 
 

Iako ne daje intervjue, u decembru 2021. Milica je napravila mali izuzetak. Nije mogla da odbije prestižni modni magazin “L'Officiel”, pa se našla i na naslovnoj strani izdanja za arapsko tržište. Ekskluzivne fotografije i velika priča objavljeni su u sklopu promocije naše zemlje na „Svetskoj izložbi“, koja se tada održavala u Dubaiju. Pozirala je u elegantnim kreacijama, a pričala je o svemu – od mode, sitnih životnih zadovoljstava i izazova njene profesije, do srpske umetnosti, kulture i prirodnih atrakcija, koje je predstavila na poseban način.

‒ Volim modu, ali nisam njen rob. Ne pratim trendove. Oblačim ono što volim i u čemu se dobro osećam.

Na pitanje u kojim poznatim damama pronalazi inspiraciju zgodna doktorka je odgovorila:

‒ Mnogo je značajnih žena u srpskoj istoriji, koje su se posebno isticale tokom teških vremena. Na primer Ksenija Atanasijević, prva žena koja je doktorirala na Beogradskom univerzitetu, potom velika slikarka Milena Pavlović-Barili, pa hrabra Biljana Srbljanović... Sve su one živele u različitim vremenima i pod različitim okolnostima, ali su pomerale granice.

Otkrila je u čemu najviše uživa u slobodno vreme.

‒ Postoje dva mesta u Beogradu koja obožavam: Hipodrom i Filharmonija. Oba su autentična i jedinstvena. Hipodrom je najstariji sportski objekat u gradu, mesto puno istorije i emocija, nešto u čemu uživaju cele porodice. Takva je i Filharmonija, koju moj sin takođe jako voli. On obožava muziku, pa nekad zajedno tamo pratimo koncerte.

Pročitajte: Na početku veze Ana i Milica izgledale su potpuno drugačije, premijerka otkrila detalje - Ona to nikada nije želela FOTO

 

Milica i Ana često vode Igora u obilazak kulturnih ustanova. Trio je nedavno viđen i u “Muzeju savremene umetnosti” na izložbi Mrđana Bajića.

Kada su je pitali koji savet bi dala mladim devojkama, doktorka je skromno odgovorila da smatra da nije kvalifikovana za to i da bi možda bilo pretenciozno.

‒ Celog života trudila sam se da ostanem verna sebi, ali svako bira svoj put i svaki od tih izbora treba podjednako poštovati, a ne osuđivati.

Komentari (4)

Loading
Bs kv 04:44 30.05.2023
Odgovori

Niko u vladi ne šeta bolju žensku. Sa druge strane kakva šteta za sve muškarce sveta

Aca253 12:19 30.05.2023
Odgovori

O kome vi gospodo novinari pisete ovo je sramota treba vas sve ugasiti

hellomagazin.rs Boško Karanović

Slične Vesti