Danas bi napunio 70 godina: Porodica Balašević baš na Đoletov rođendan objavila lepe vesti FOTO

Danas bi napunio 70 godina: Porodica Balašević baš na Đoletov rođendan objavila lepe vesti FOTO

Autor: | 11/05/2023

0

Ovog 11. maja Đorđe Balašević slavio bi sedamdeseti rođendan. „Na dan kad sam rođen tu je posađen orah, i u avliji pod gustom krošnjom sad igraju se deca...“ Stihovi čuvene pesme „Neki novi klinci“ danas su posebno dirljivi i važni.

ATA Images

 

Na dan kad je rođen u Novom Sadu predstavlja se drugi deo knjige „Kalendar mog detinjstva“. To je još ranije najavila njegova supruga Olivera, uz staru fotografiju dečaka poznatog lica, šarene lilihipe i još nekoliko nostalgičnih sitnica.

‒ U prilog uspomena koje će tek uslediti pod tom i svim ostalim krošnjama... A uspomene se često rasporede po nekom svom pravilu. Atelje „Svitac“, adresa jednog prepričanog detinjstva na mestu gde je i započelo tog sunčanog majskog dana...

Pročitajte: Šta da ti kažem, rumeni dečače... Pročitajte intimno pismo koje je Balašević poslao Siniši kada je saznao za leukemiju

Instagram

 

Podeljen na šest glava kao šest meseci, glavni junak prolazi kroz uspomene na slavlja i putovanja, porodicu i prijatelje, gledajući očima dečaka, navodi se u opisu dela koje je objavio atelje „Balbelo“.

„Ostala je knjiga sa nekoliko nedopisanih strana... Ne smemo zaboraviti da puno toga može da se pročita i između redova. U završnoj rečenici koja je ostala bez tačke markesovski čitamo da je večiti dečak time hteo reći da se materijal detinjstva nikada ne troši, tačnije, da se priče o detinjstvu nikada ne završavaju. Uostalom, čist beli list nakon poslednje strane sa nedovršenom rečenicom nipošto nije parče hartije bez poruke“, napisala je Olja Balašević.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još