Priča koja će nadživeti generacije: Kako su se voleli Đole i Olivera Balašević

Priča koja će nadživeti generacije: Kako su se voleli Đole i Olivera Balašević

Autor: | 20/02/2021

0

Ljubavna priča Olivere i Đoleta Balaševića jedna je od najromantičnijih i najlepših na našim prostorima. Priča koja je velom najčistije emocije obavila brak dug četiri decenije, ostaje kao živo sećanje na Đoleta, čoveka, koji je, kako se čini, voleo nijansu lepše od svih.

Napustio nas je Đole, a za njim, ostali su stihovi, koji će se prenositi s "kolena na koleno", baš kao i priča o njemu i Olji i ljubavi, koja će nadživeti generacije, jer je po lepoti, retka, iskrena, priča za korak iznad svih.

Kada je Olja došla na studije u Novi Sad, ubrzo je u njen život ušao Đole, a njene studentske dane ispevao je u pesmi "Provincijalka":

- On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bih strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala - prenosi "Telegraf Jetset" reči Olivere Balašević.

Pročitajte: Đorđe Balašević - Panonski mornar otplovio u večnost

 

Đole je o ljubavi sa Oljom, svojevremeno ovako govorio:

- Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, s ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put video, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu.

Olivera i Đorđe Balašević venčali su se 7. maja i godišnjicu braka slavili su četiri decenije, svake godine sa sve više ljubavi. Tog 7. maja 1981. kada mu je Olivera Savić rekla "Da" i postala Balašević počela je priča, onim obećanjem: "Dok nas smrt ne rastavi", što se na žalost desilo 19. februara 2021. godine.

Pročitajte: Đorđe Balašević je preminuo, ali ovi stihovi ostaće zauvek

 

 

- Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom. Mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji. On je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž Mapeta – otkrila je Olivera Balašević detalje sa njihovog venčanja.

- Nikome ništa nismo rekli, pokupili smo se na brzinu, čak smo malo i zakasnili... Bilja, kuma, došla je u poslednji čas, a Borčeku sam rekao da ponese ličnu kartu, da je neko snimanje u pitanju, samo da se ne bi pojavio s poklonom i u odelu. Uleteli smo kod matičara, ali tamo su nas već čekali drugovi koji su ipak uspeli da nas provale. Bila je to mala, slatka ceremonija koju smo posle nastavili kod kuće, strogo uz sendviče. Osećao sam se dobro, kao da nisam mladoženja. Bio sam u elegantnim crnim farmerkama, večernjim, i cipelama s dobrim elementima patika, nisam baš hteo da obujem patike iz poštovanja prema supruzi. Olja je imala lepu belu haljinu, samo bez onih "đinđa" na glavi - dodao je Đole.

Pročitajte: Ništa više nije bilo isto - Noć koja je Oliveri Balašević promenila život

 

 

Posle ćerke Jovane, Olja i Đole dobili su još i ćerku Jelenu i sina Aleksu, koji su odrastali u zdravoj porodici ispunjenoj ljubavlju, podrškom i razumevanjem.

Balašević je 2001. objavio album "Dnevnik starog momka" posvećen svojoj najvećoj ljubavi. Svaka od dvanaest pesama nosi naziv nekog ženskog imena, a kombinacijom početnih slova tih imena, dobija se: "Olja je najbolja". Time je još jednom pokazao svetu koliko je njihova ljubav jedinstvena. I takva će ostati, da se nikada ne zaboravi.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti