Leti, visoko: Đorđe Balašević sahranjen uz tamburaše i stihove njegovih pesama (foto)

Leti, visoko: Đorđe Balašević sahranjen uz tamburaše i stihove njegovih pesama (foto)

Autor: | 22/02/2021

1

Đorđe Balašević sahranjen je juče na Gradskom groblju u Novom Sadu, u prisustvu najbližih članova porodice, uz tamburaše koji su svirali njegove pesme. Porodica je sve organizovala bez masovnog okupljanja.

Pročitajte: Đorđe Balašević je preminuo, ali ovi stihovi ostaće zauvek

Ata Images

 

Tamburaši su na groblju svirali njegove popularne pesme, među kojima je i „Olivera“, koju je posvetio supruzi. Njihova ljubav, koja je mnogima bila inspiracija da potraže svoju, obeležila je njegove stihove. 

Ata Images

 

Ljubavna priča Olivere i Đoleta Balaševića jedna je od najromantičnijih i najlepših na našim prostorima. Priča koja je velom najčistije emocije obavila brak dug četiri decenije ostaje kao živo sećanje na Đoleta, čoveka koji je, kako se čini, voleo nijansu lepše od svih.

Pročitajte: Đorđe Balašević - Panonski mornar otplovio u večnost

Ata Images

 

 

Napustio nas je Đole, a za njim su ostali stihovi koji će se prenositi s „kolena na koleno“, baš kao i priča o njemu i Olji i ljubavi, koja će nadživeti generacije, jer je po lepoti retka, iskrena, priča za korak iznad svih. Od Balaševića su se prethodnih dana na gradskim trgovima u zemlji i regionu opraštali poštovaoci, fanovi i prijatelji.

Ata Images

 

 

U Novom Sadu juče je bio dan žalosti, a i danas će u tom gradu sve biti posvećeno omiljenom Đoletu.

Ata Images

 

Podsetimo, Balašević je 16. februara primljen na „Infektivnu kliniku“ u Novom Sadu gde se lečio od upale pluća. Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali nije bilo poboljšanja. U petak, 19. februara, stanje mu se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Višesatni napori lekara „Kliničkog centra Vojvodine“, nažalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

 

Komentari (1)

Loading
OljaDajana 16:04 22.02.2021
Odgovori

Zakasnili smo... nismo na vreme.... ni zahvalili...mislili smo valjda biće tu još... A on naš Djole... u odlasku spoji Jugoslaviju.... uspeo si..... ti ni na koga nalik ljudino......

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti