Tri ćerke, tri različite vere! Bregovićeve naslednice izabrale, Una ne slavi ni Bajram, ni Uskrs već...

Tri ćerke, tri različite vere! Bregovićeve naslednice izabrale, Una ne slavi ni Bajram, ni Uskrs već...

Autor: | 28/04/2023

0

Ćerke Gorana Bregovića su različite vere

Goran Bregović iz braka s Dženanom Bregović ima tri kćeri, Emu, Lulu i Unu. Po majci Srbin, po ocu Hrvat, jednom je prilikom upitan kako i koje praznike slavi sa porodicom. Goranova supruga je muslimanka, a sve tri ćerke su različite vere.

Pročitajte: Ovo je TAŠTA Gorana Bregovića - Dženanina majka oduševila, dama kakva se retko viđa FOTO

Petar Đorđević

 

Jedna je muslimanka, druga budistkinja, a treća pravoslavka.

- Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hršćani jer su i tada poklone dobivali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole dolaziti u naše krajeve i imaju prijateljice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti - rekao je pre nekoliko godina Bregović.

Pročitajte: U ovoj luksuznoj vili Brega provodi dane u Beogradu - Kralj nekretnina otvorio kapiju samog raja na Senjaku FOTO

Boško Karanović

 

Na pitanje u kom duhu je odgajao ćerke, Brega je rekao:

- Vi treba da omogućiti deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu hoće li će biti religiozne ili ne. Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao kompijana kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira na to što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale - istakao je Brega.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti