Otišao je na venčanje Nenada Jezdića i zauvek ostao u manastiru: Ovako je glumac Rastko Lupulović postao otac Ilarion

Otišao je na venčanje Nenada Jezdića i zauvek ostao u manastiru: Ovako je glumac Rastko Lupulović postao otac Ilarion

Autor: | 24/05/2022

1

Otac Ilarion, nekada glumac, zamonašio se pre 26 godina

Devedesetih godina Rastko Lupulović važio je ne samo za najtalentovanijeg glumca svoje generacije, već i za jednog od najpoželjnijih mladića u Beogradu. 

Rođen je 15. aprila 1974. godine. Fakultet dramskih umetnosti upisao je kao maloletnik, a studirao je u klasi sa Katarinom Žutić, Bojanom Maljević, Nenadom Jezdićem... O njegovom raskošnom talentu svedoči i nagrada Zoran Radmilović, koju je dobio na početku profesionalnog puta. Imao je samo 22 godine.

Pročitajte: Zamonašio se dok je glumac bio dete - Evo kako izgleda brat Miloša Bikovića (FOTO)

Youtube printscreen

 

Osim glume, zanimala ga je i muzika, pa je neko vreme svirao bas gitaru u bendu „Kanda, Kodža i Nebojša“.  Filmografija, nažalost, beleži samo pet naslova, a šira publika ga se seća kao Milančeta u seriji „Otvorena vrata“.

Mnogi su ostali zatečeni kada je 1996. godine objavljeno da se Rastko zamonašio u manastiru Visoki Dečani i uzeo ime Ilarion.

‒ Sa kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put sam došao u manastir 1992. godine, posle prve godine glume. Život računam od tada i do tada ‒ otkrio je jednom prilikom.

Pročitajte: Povukao se u manastir, na Svetoj Gori doživeo prosvetljenje - Prve fotografije Milana Stankovića iz Hilandara (foto)

Youtube printscreen

 

Upućeni kažu da je 1996. godine Rastko bio gost na venčanju Nenada Jezdića u manastiru Visoki Dečani, a kada je došlo vreme za povratak u Beograd, on je saopštio da će ostati na Kosovu i Metohiji. 

‒ Nikada nisam zažalio niti se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode… Ljubav i sloboda su ono nešto za čim sam ja krenuo ‒ rekao je Lupulović u emisiji Eksploziv. 

Za igumana manastira Draganac kod Gnjilana imenovan je 2013. godine. Nastavio je da se obrazuje i usavršava, a u njegovoj biografiji navodi se da govori engleski, italijanski, francuski i albanski jezik.

Pročitajte: Porodica mu je dala vetar u leđa, a Marinko bi zaplakao od sreće - San Nikole Rokvića postao java

Twitter

 
 

Ovih dana Ilarion Lupulović ponovo je u centru medijske pažnje.

‒ Na redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve, 21. maja 2022. godine, izabran je za vikarnog episkopa Eparhije raško-prizrenske sa titulom episkop novobrdski ‒ navodi se u zvaničnom saopštenju. 

 

„Zasluženo“, složni su vernici, ali i svi oni koji su upućeni u rad nekadašnje glumačke zvezde, koja je već 26 godina posvećena dobrobiti crkve i naroda. 

RTS

 

Komentari (1)

Loading
Milovan Djilas 03:44 25.05.2022
Odgovori

Bre Bog Vama Pomogao Oce Ilarionu ja se zove Milovan ja Sam Rodjen 11 Februara 1969.godine u Opstini Kutina Republika Hrvatska ja Sam bre uveo.Drzavu.Hrvatsku u Evropsku Uniju a isto tako I Moju Drzavu Crnu Goru.prvu Ekolosku Drzavu na svjetu,Ja sada citam knjigu Of Mr.Sretena Petkovica -Hilandar Hvala Milom Dragom Bogu.!? Mnogo Pozdrava sa Divljega Zapada iz Drzave Arizona ja imam Mnogo prijatelja Americkih Zelenasa Milijonera kao moj Dragi Zemljak Mr.Tesla Nikola is Moje krsne Like.!? Mnogo Pozdrava of Vasega Super Cosmo Crazy Aigen!

hellomagazin.rs hellomagazin