Porodica Brusa Vilisa potvrdila teške vesti: Boli nas što ovo kažemo...

Porodica Brusa Vilisa potvrdila teške vesti: Boli nas što ovo kažemo...

Autor: | 17/02/2023

0

Bolest Brusa Vilisa uznaprdovala

Porodica Brusa Vilisa objavila je da slavni glumac boluje od oblika demencije koji se naziva frontotemporalna demencija ili skraćeno FTD.

U izjavi objavljenoj u četvrtak naveli su da je vest “bolna, ali i da je olakšanje konačno znati jasnu dijagnozu”.

Pročitajte: Porodica strahuje da mu je ovo poslednji Božić - Brus Vilis promenio testament, evo ko će naslediti bogatstvo od 250 miliona

Profimedia

 

“Danas ne postoje lekovi za ovu bolest, ali se nadamo da će se to promeniti u godinama koje dolaze. Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da će se sva medijska pažnja usmeriti na rasvetljavanje ove bolesti koja zahteva daleko više svesti i istraživanja”, navodi se u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Porodica Brusa Vilisa, uključujući suprugu Emu Heming Vilis, bivšu suprugu Demi Mur i njegove ćerke, prvi put je otkrila dijagnozu afazije prošle godine.

“Brus je uvek verovao u korišćenje svog uticaja kako bi pomogao drugima i podigao svest o važnim pitanjima, javno i privatno. U našim srcima znamo kako bi, da je u mogućnosti, učinio sve da javnost osvesti o ovoj bolesti”, stoji u novoj izjavi porodice.

Pročitajte: Tužne vesti stižu iz Amerike - Glumac sve lošije, porodica se ne odvaja od njega

Instagram

 

Kako navode stručnjaci, frontotemporalna demencija je pojam za skup moždanih poremećaja koji prvenstveno pogađaju frontalne i temporalne režnjeve mozga, područja povezana s personalnošću, ponašanjem i jezikom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Slične Vesti