Ekskluzivne fotografije i intervju! Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić: Naše nezaboravno leto (foto)

Ekskluzivne fotografije i intervju! Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić: Naše nezaboravno leto (foto)

Autor: | 27/08/2022

0

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić za HELLO! otkrivaju čime ih je očarao Portonovi i zbog čega godišnjicu braka slave dva puta

Iza Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića je ne samo naporna već i uspešna radna sezona. Popularna pevačica može se pohvaliti veličanstvenim nastupom sa Andreom Bočelijem, a snimila je i spot za novu pesmu “Ne žalim”, koju je premijerno izvela na festivalu “Skale”. Ivan se, posle duže pauze, vratio pred ovdašnje kamere, ali pažljivo prati odjeke koje iz Rusije stižu na uloge koje je tamo ostvario. Skladni par će 28. avgusta obeležiti 11 godina braka, u najlepšem društvu, sa ćerkom Ninom. Iako smo tema za razgovor imali na pretek, intervju smo počeli u letnjem duhu, kakve su i romantične fotografije nastale u prelepom crnogorskom rizortu Portonovi.

Pročitajte: Rajsko ostrvo samo za njih - Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić ne mogu da sakriju sreću, fotografija govori više od reči (foto)

Miloš Nadaždin

 

Ivan: Već nekoliko meseci intenzivno snimam novu sezonu serije “Urgentni centar”. Iako po navici u šest ujutru iskačem iz kreveta, misleći da kasnim, nadam se da ću brzo zaboraviti na doktorski mantil i stetoskop, i da ću uživati na moru kao sav normalan svet. (smeh)

Jelena: Jun i jul obeležili su mi veliki muzički događaji, pa se odmor malo prolongirao, ali ništa ja tu ne bih menjala. (smeh)

Šta je potrebno za idealan odmor?

Ivan: More, jezero, reka, sa ležaljkom ili bez nje, samo nek' je voda.

Jelena: Ja zbog svetlog tena bez suncobrana ne smem ni iz kola da izađem. (smeh) Ni krema sa zaštitnim faktorom 50 mi ne pomaže na suncu.

Pročitajte: Spektakularni koncert Andree Bočelija u Beogradu - Jelena Tomašević blistala na sceni, prva dama Tamara Vučić u publici (foto)

Miloš Nadaždin

 

Dobro je poznato da, šta god mama i tata smisle, to ostaje u drugom planu ako dete odluči nešto treće. Uspevate li da držite korak sa interesovanjima vaše ćerke?

Jelena: Ona je odmalena navikla da nas prati kad god je moguće. Do njenog polaska u školu mnogo smo zajedno putovali. Možda su nam najbolja letovanja bila kada smo u septembru, bez gužve, uživali na plažama. U međuvremenu naučili smo da dobro isplaniramo školski raspust kako bi mogla da bude i kod baka i deka u Kragujevcu i Užicu, ali i da putuje sa nama.

Ivan: Mi smo pored Nine mogli da letujemo i sami i u društvu, jer je ona, bez obzira na to da li ima dece oko nje, znala sama sebi da ispuni dan. Zato nemam osećaj da spadamo među roditelje koji sve podređuju deci.

Nina ima deset godina i neće proći još mnogo dok ne stigne do faze kad deca zaključe da su dovoljno velika da bi letovala sa mamom i tatom. Pribojavate li se tih dana?

Ivan: Baš nedavno sam joj rekao da sam jedva dočekao ove njene godine kad mogu sa njom ozbiljno da razgovaram, ali i da se šalim, kad počinje da odlučuje o sebi. I zaista to mislim. Primetio sam da joj, pored toga što sam tata, postajem i prijatelj.

Pročitajte: Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić imaju veliki razlog za slavlje, a obeležili su ga na neočekivan način (foto)

Miloš Nadaždin

 

Jelena: Ja sam u njenim godinama počela da putujem na turneje sa folklornim ansamblom. Dobro se sećam tog osećaja samopouzdanja. Priželjkujem da još više putuje na rekreativne nastave i ekskurzije, jer smatram da je to važno za njen razvoj. Mnogo sam srećna što je Nina ove godine odlučila da se bavi folklorom, jer znam da otkriva jedan kvalitetan svet putovanja, druženja i učenja. Zanimljivo je da su deca svih naših prijatelja, sa kojima smo igrali u mladosti, takođe mali folkloraši, koji su već počeli da putuju i nastupaju.

Ivan: I ja sam, kao Jelena, rano počeo da putujem sa kulturno-umetničkim društvom i sva moja najveća prijateljstva vezana su za taj krug ljudi. Sumnjam da bih u tim godinama mogao da sa nekim drugim organizujem tako dobar provod i tako kvalitetno vreme. Moji roditelji nikada nisu strepeli gde sam i sa kim.

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić za HELLO!: Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je sjajan odmor

Nedavno ste u punom sastavu boravili u rizortu Portonovi.

Jelena: Poseta Crnoj Gori zvaničan je početak našeg letovanja. Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je sjajan odmor.

Ivan: Meni, inače, kad menjam sredinu, treba nekoliko dana odmora da se adaptiram. Međutim, možda prvi put u životu, čim smo sleteli u Crnu Goru, potpuno sam se relaksirao. Iako smo imali dogovoreno fotografisanje u “Portonovom”, pred nama su bile ekskurzije i poseta Budva grad-teatru, mnogo mi je prijalo što smo se sklonili iz gradske vreve.

Šta vam se najviše dopalo od sadržaja koje nudi Portonovi?

Jelena: Moram posebno da zahvalim dvema damama, Adrijani Husić i Jovani Čuljković, koje su nas dočekale, na nesvakidašnjem gostoprimstvu. Učinile su da se u Portonovom osećamo kao kod kuće. I bolje od toga. (smeh) Uostalom, mislim da fotografije koje prate intervju, nastale kroz objektiv sjajnog Miloša Nadaždina, a u organizaciji vašeg magazina i Portonovog, govore više od reči.

Pročitajte: Vrsni je pevač i retko se pojavljuje u javnosti - Upoznajte rođenog brata Jelene Tomašević (foto)

Miloš Nadaždin

 

Ivan: U pauzama fotografisanja uživali smo u predivnom ambijentu ovog grada–hotela, a obezbeđeno nam je i slobodno vreme da jahtom obiđemo Perast, Gospu od Škrpjela i ceo Bokokotorski zaliv. Ovo je prvi put da je Nina prisustvovala našem fotografisanju. Iako nije bila ispred objektiva, bilo joj je više nego zanimljivo.

Sa vama smo poslednji put razgovarali dok ste boravili na Kavkazu, početkom pandemije. Da li je završen projekat koji vas je odveo na taj kraj sveta?

Ivan: Snimanje serije “Ruska žena”, u kojoj igram sa predivnim kolegama Karinom Andolenko i Jurijem Čursinom, završena je tek pre mesec dana u Moskvi. Odleteo sam na jedan dan da snimim preostale scene i mnogo mi je drago što sam se video sa ekipom. Emitovanje se uskoro očekuje na kanalu “Rusija 1”. Priča prati sirijskog profesora informatike, njegovu ženu Ruskinju i njihovo dvoje dece. U Damasku, gde žive, teroristi im kidnapuju sina i time započinje njihova očajnička borba za opstanak porodice. Ovo snimanje mi je donelo susret sa neobičnom kulturom i izuzetno zanimljivim ljudima iz Dagestana, sa Kavkaza, ali i potpuno nove informacije o Siriji. Ono što mi saznajemo u medijima samo je mali deo stradanja naroda koji tamo živi.

Da li je pred publiku u Rusiji stigla serija “Kazanova”, u kojoj tumačite glavnu ulogu?

Ivan: Pre dva meseca prikazana je serija “Janičar”, u kojoj igram sa našom Milenom Radulović. Uloga sultana Mehmeda III naišla je na odlične kritike i mnogo mi je drago zbog toga, jer posao nije bio nimalo jednostavan. “Janičara” smo radili neposredno pred snimanje “Kazanove u Rusiji”, pa verujem da će i ta serija uskoro biti prikazana.

Pročitajte: Skrivena oaza na otvorenom - Zavirite u čarobni vrt Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića (foto)

Miloš Nadaždin

 

U kojoj meri je aktuelni sukob uticao na vaš profesionalni angažman na istoku?

Ivan: Moja želja je bila, još na kraju prošle godine, da ovu poslovnu sezonu provedem u Beogradu. Povod je bio pozorišni repertoar i nastavak snimanja “Urgentnog centra”. Od jeseni ću se lagano vratiti u svoje predstave, a do kraja godine završićemo “Urgentni”. Trenutno čitam dobar scenario za novi istorijski projekat, snimanje je planirano za sledeće proleće u Moskvi. Ali, pošto smo svedoci da je vreme u kojem živimo nepredvidivo, za sada mi je jedini zadatak da se dobro odmorim i prikupim snagu za jesen.

Jelena, da li su se slegli utisci posle veličanstvenog nastupa sa Bočelijem?

Jelena: Danima sam bila beskrajno srećna. Nešto slično doživela sam na „Evroviziji“ 2008. godine, kada sam predstavljala svoju zemlju. Ipak, nije za poređenje, jer sam se tada takmičila i prolazila kroz razna iskušenja, a sada sam mogla da uživam u svakom trenutku – od procesa pripreme do samog izvođenja.

Kako je došlo do dueta koji bi za mnoge pevače bio ostvarenje životnog sna?

Jelena: Maestro Bočeli ima običaj da ponekad na svetskim turnejama kao specijalnog gosta pozove pop pevačicu iz zemlje u kojoj nastupa, iako već ima opersku divu kao gošću. Na zahtev njegovog tima, organizatorke “Belgrade River Festa”, dve neverovatne žene, Biljana Čigoja i Jelena Vuksan, poslale su moju muziku maestru i njegovim saradnicima. Moram priznati da su njih dve u nekim momentima više od mene verovale da će se ovo desiti. Za mene je bila neverovatna sama pomisao da je moja muzika uopšte došla do tako veličanstvenog umetnika i što postoji mogućnost da njegov tim izabere baš mene. U to sam potpuno poverovala onog trenutka kada sam zapevala sa njim na sceni.

Pročitajte: Iz Rusije s ljubavlju - Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić sa ćerkom Ninom uživaju u čarima Moskve (foto)

Miloš Nadaždin

 

Po čemu pamtite Bočelijev koncert kojem ste prisustvovali 2005. u „Beogradskoj areni“?

Jelena: Bila sam oduševljena lepotom i kvalitetom njegovog pevanja. Sećam se da sam pomislila: “Ako je ovaj glas toliko divan za slušanje, kakav bi tek bio osećaj pevati sa tim čovekom...” Negde, u dubini duše, to sam i poželela. Eto, posle 17 godina san se ostvario.

A kakav je osećaj kada taj svetski poznati umetnik, koga na „Instagramu“ prati skoro dva miliona ljudi, a on njih sedamdeset, zaprati i vas?

Jelena: Za mene je to bilo prijatno iznenađenje, daje mi nadu da ćemo možda u budućnosti još sarađivati.

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić za HELLO!: Godišnjicu braka uvek slavimo dva puta

Ide li ćerka na vaše koncerte i predstave?

Jelena: Nina je oduvek išla na naše koncerte i premijere predstava. Njeno prisustvo pojačava svaki uspeh.

Ivan: Često pred njom učim i pripremam se za snimanja. To namerno radim zato što, generalno, vlada zabluda da je naš posao lak i da ga radimo bez ikakvih napora. Smatram da Nina, koja je nasledila talenat i od Jelene i od mene, treba da zna da se mi mnogo trudimo da bi se na kraju stekao utisak lakoće i da bi se dar koji posedujemo pravilno upotrebio. Mnogo mi je drago da ona već sada to shvata kako treba.

Ovog avgusta, na „Veliku Gospojinu“, proslavićete 11 godina braka. Kako obeležavate taj datum?

Ivan: Godišnjicu uvek slavimo dva puta. Uglavnom se 15. avgusta zadesimo u Grčkoj, a tog dana je po njihovom kalendaru „Velika Gospojina“. Priključimo se praznovanju, obeležimo dan venčanja, a onda po povratku kući, 28. avgusta, kad se po našem kalendaru slavi isti praznik, opet proslavimo godišnjicu braka. (smeh)

Jelena: Uvek slavimo sa Ninom, gde god da se zadesimo. Dvostruko slavlje, o kome je Ivan pričao, propustili smo jedino pre tri godine kad je snimao u Sankt Peterburgu. Iskreno, nisam očekivala da ćemo ga uopšte obeležiti. Na dve smo bile u Beogradu, a on se, negde oko podneva, iznenada pojavio na vratima. Proveli smo predivan dan i već iste večeri odleteo je nazad na snimanje, a Nina i ja smo dugo bile pod utiskom.

Pročitajte: Za Jelenu Tomašević danas je veliki dan, suprugu značajno poručila - Sad me valjda razumeš

Miloš Nadaždin

 

Hoćete li podeliti sa našim čitaocima atmosferu sa venčanja u Gornjem Milanovcu, na koje je došlo celo mesto, iako ste želeli da sve protekne u užem krugu?

Ivan: Naš porodični prijatelj, vladika Hrizostom, koji je u tom trenutku bio teško bolestan, izrazio je želju da nas venča u Gornjem Milanovcu jer je loše podnosio putovanja. Imao je samo jednu molbu, da činu venčanja prisustvuje uži krug ljudi, pošto je već teško podnosio gužvu. Objasnili smo svatovima okolnosti i sa nama su pošli samo kumovi i roditelji, a ostali su nas čekali u Beogradu na slavlju. Međutim, kada smo stigli do crkve, iznenadio nas je prizor koji smo zatekli.

Porta i okolne ulice bile su prepune nepoznatih ljudi, koji su došli na naše venčanje. Tu su bili trubači, zastave, igralo se kolo, a svi su čekali samo nas. Ni vladika, ni mi nismo očekivali tako nešto. Svi su ušli za nama u crkvu i, odjednom, venčanje za najbliže postalo je gradski događaj. Ni Jelena ni ja nismo imali nikakve veze sa Gornjim Milanovcem, venčanje se slučajno tamo desilo, ali mi smo bili voljeni i ispoštovani kao da smo u rodnom gradu.

Jelena: Na čudesan način smo ostali vezani za taj grad, što se oseti kad god tamo nastupamo.

Pročitajte: Večiti romantik - Koliko samo Ivan Bosiljčić voli svoju suprugu (foto)

Miloš Nadaždin

 

 

Ivane, jeste li među gledaocima koji su proteklih nedelja ispratili reprize serija “Ranjeni orao” i “Greh njene majke”?

Ivan: Nisam, nažalost, ali pogledaću prvom sledećom prilikom. Vidim da reprize idu na svakih šest meseci, pa se ne sekiram mnogo kad ih propustim. (smeh)

Kako objašnjavate fenomen da one, i posle toliko godina od premijere, privlače nove gledaoce?

Ivan: Nemam konkretno objašnjenje. Ima zanimljivih novih serija, odlične glumačke igre, dobrih scenarija i režije, ali očigledno ima publike i za stara i za aktuelna štiva.

Obe serije donele su vam slavu, pa i titulu najpopularnijeg glumačkog para, jednom sa Slobodom Mićalović, drugi put sa Ivanom Jovanović.

Ivan: Sve je bilo na radost publike i nas koji smo to doživeli. Najvažnije od svega je da smo u tom trenutku bili svesni da su nagrađivani i voljeni bili mnogi pre nas, i da će ih biti još mnogo posle nas.

Pročitajte: Cela zemlja navijala je za njihov brak - Sloboda Mićalović blista u venčanici, ali mladoženja nije Vojin (foto)

HELLO!

 

Kad bi se pravila lista idealnih bračnih parova, Jelena i vi sigurno biste se našli među prvih deset. Jasno je da vas vezuju ljubav, poštovanje i razumevanje. Ipak, postoji li nešto što biste promenili kod onog drugog?

Ivan: Zdravko Čolić je jednom rekao: “Ništa ja tu ne bi dir'o”, i sa zadovoljstvom ga citiram ovom prilikom.

Jelena: Posle ovog Ivanovog odgovora šta god da kažem nećete me shvatiti ozbiljno, a i posle Čole nema dalje. (smeh)

Komentari (0)

Loading
HELLO! hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti