Oglasio se advokatski tim glumice: Iva je imala težak dan, detaljno je opisala sve kroz šta je prolazila

Oglasio se advokatski tim glumice: Iva je imala težak dan, detaljno je opisala sve kroz šta je prolazila

Autor: | 21/01/2021

0

Iva Ilinčić u sudu dala izjavu

Posle Milene Radulović, koja je juče u Palati pravde u Beogradu, dala konačnu izjavu o seksualnom zlostavljanju koje je trpela od Miroslava Mike Aleksića, danas je isto to učinila i glumica Iva Ilinčić. Nakon saslušanja glumice u Višem javnom tužilaštvu, njen advokatski tim rekao je Iva dala detaljan i preciziran iskaz koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u istrazi protiv profesora glume Aleksića.

Pročitajte: Oglasio se glumac Radovan Vujović, bivši dečko Milene Radulović (foto)

foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Saslušanje je trajalo puna četiri sata tako da je Iva Ilinčić detaljno iznela i opisala sve ono kroz šta je prolazila. O detaljima šta se dešavalo unutra ne bih, svakako nikome nije lako da ponovo prolazi kroz nešto teško, opisala je sve čega se seća. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa - rekao je advokat Jugoslav Tintor.

Upitan koliko će trajati postupak, Tintor kaže da to zavisi od broja oštećenih lica.

- To u bitnom usložnjava sama činjenica da ovde ima i veliki broj krivičnih dela koja se okrivljenom stavljaju na teret. Postupak nije nimalo jednostavan i lak i sigurno neće biti okončan brzo, ali cilj je da se sve raspravi, utvrdi, da se prikupe dokazi još u fazi istrage kako bi se utvrdila istina jer nam je to svima u interesu - kaže advokat mlade glumice.

Pročitajte: Klupko se odmotava, Iva Ilinčić - Mika Aleksić me zlostavljao, ćutala sam 6 godina, ni roditeljima nisam rekla

foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tintor je, odgovarajući na pitanja novinara rekao i da Ivin otac nije bio u Palati pravde jer je angažovao njih. Naveli su i da sledeće nedelje očekuju saslušanje drugih oštećenih devojaka od kojih oni zastupaju još dve.

Podsetimo, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

foto: Antonio Ahel/ATAImages

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Slične Vesti