Posle Milene Radulović oglasila se i Hana Selimović: Iz škole Mike Aleksića izašla sam obeležena traumama

Posle Milene Radulović oglasila se i Hana Selimović: Iz škole Mike Aleksića izašla sam obeležena traumama

Autor: | 18/01/2021

0

Nakon što je hrabro istupila i iznela svoje traumatično iskustvo, glumica Milena Radulović podigla je Srbiju „na noge“. Miroslav ‒ Mika Aleksić priveden je pod optužbom za silovanje i seksualno zlostavljanje mlade glumice, koja se povezala sa još nekoliko devojaka koje trenutno pohađaju pomenutu školu. Posle Milene, kod mnogih glumica probudila se doza revolta i hrabrosti pa su javno progovorile o traumama koje su doživele u „školi iz pakla“.

Pročitajte: Ispovest Milene Radulović ledi krv u žilama - Silovao me Mika Aleksić kada mi je bilo 17, i to ne jednom!

Podršku koleginici pružili su brojni glumci, pevači, ali i čitava srpska javnost. Na Mileninu ispovest nadovezala se i glumica Hana Selimović, koja je na svom profilu na „Fejsbuku“ otkrila da iz škole Mike Aleksića pamti samo traume.

‒ Trinaest godina sam išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle, nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to nezanemarljivih. I to znaju svi ljudi koji me bolje poznaju ‒ rekla je Hana, koja je svojim primerom želela da ohrabri ostale devojke da javno istupe i bore se za svoj mir, ali i da ujedno podrži koleginicu Milenu kojoj se, kaže, divi.

- Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar.  U ovako jezivim situacijama praznik je prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi ‒ ističe Hana Mileninu hrabrost.

- Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji. Dugo posle odlaska odatle osećala sam se usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam kao veoma mlada osoba prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što sam, pak, znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla idite na tu audiciju ‒ istakla je glumica.

Pročitajte: Tragedija koja je potresla ceo region - Hana Selimović se oprostila od svog dragog Igora Vuka Torbice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza)

‒ Zagrljaj za Milenu i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila ‒ završila je Hana svoju ispovest.

Zbog hrabre Milene ujedinila se čitava javnost, sa jasnom porukom svim mladim ženama: „Nisi kriva i nemoj da ćutiš!“

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, Instagram