Stigao u poslednjem trenutku: Milutin Mrkonjić hitno operisan, Ana Bekuta uplakana

Stigao u poslednjem trenutku: Milutin Mrkonjić hitno operisan, Ana Bekuta uplakana

Autor: | 26/08/2021

5

Milutin Mrkonjić operisan je na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”, prenose domaći mediji. Partner Ane Bekute nije imao baš klasičnu operaciju srca, a pevačica je uplakana jedva dočekala informacije iz bolnice. Na svu sreću, sve je prošlo kako treba, a Milutin je i sam potvrdio da je stabilno.

‒ Nisam imao klasičnu operaciju, reč je o novoj metodi „TAVI“. Nisam siguran da umem da vam objasnim šta su mi uradili, ali evo posle dva dana ja sam na nogama, sa prijateljima vreme provodim u kafani ‒ rekao je Mrkonjić za „Republiku“.

Pročitajte: Milutin Mrkonjić u novogodišnjoj noći hospitalizovan, oglasila se Ana Bekuta

Ata Images

 

Partner pevačice Ane Bekute, koja je veoma srećna što je intervencija protekla u najboljem redu, zaista se dobro oseća, a to je potvrdio i njegov lekar.

‒ Znate našeg Mrku, on je neobičan čovek i neobičan pacijent. Mogu slobodno da kažem da je došao u poslednjem trenutku. Sve je prošlo sjajno i verujem da je i on veoma zadovoljan.

Pročitajte: Zbog njega je spremna na sve - Ana Bekuta kontaktirala Mrkinu bivšu ženu

Doktor Bojić naveo je da se iskusni političar u stvari podvrgao proceduri menjanja aortnog zaliska.

‒ Reč je o proceduri menjanja aortnog zaliska koja se svuda po svetu radi još od 2001. godine. Skraćenica znači transkateterska implantacija aortnog zaliska i podrazumeva umetanje novog zaliska na poziciju prirodnog aortnog zaliska. Procedura je skupa, ali je preko potrebna jer pacijenti koji boluju od bolesti aortnog zaliska, uključujući aortnu stenozu i insuficijenciju aortnog zaliska uz pridružene bolesti i druge komplikacije, teško podnose hiruršku operaciju i postoperativni tok. Kateterom iz ruke Mrkonjiću smo ušli u srce i zamenili njegov aortni zalistak ‒ ispričao je doktor Milovan Bojić.

Komentari (5)

Loading
Verica 20:59 26.08.2021
Odgovori

Znači procedura je skupa pa je interesantno pitanje da li ovu intervencije rade naše klinike i običnim gradnjanima ili samo političarima.

Suzana 10:38 27.08.2021
Odgovori

Da ta "SKUPA PROCEDURA" treba da se uradi mojoj majci ,meni ili bilo kom običnom smrtniku ovde, bojim se da bi smo pre pocrkali nego da je dobijemo! Nije bitno koliko godina imamo. Toliko o zdravstvenoj zaštiti samo ELITE U SRBIJI

Dejan 17:46 27.08.2021
Odgovori

Sta reci..mladi umiru jer ne mogu da dodju na vma,vmc,kcs..dedinje..niko iz Srbije ne moze da dodje dok ne prodje silne komisije do starlete i pevaljke dolaze i odlaze kako im se digne.. Dok cela srvija odvaja leci se Beograd..kada i dodjes,pitaju te sto si dosao,pravis guzvu..ima bolnica i u tvom mestu..da,oni su rezervisani za platezno mocne beogradjane..jad i beda,nista vise

Bojana 08:53 28.08.2021
Odgovori

Joj bre ljudi sto ste zatrovani mrznjom... pa neka je uradio kad moze, u sta se ovaj sve pretvorio...užas

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti