Anja Alač u iščekivanju prinove: Što se porođaja tiče, ne žuri mi se, biće kad bude trebalo

Anja Alač u iščekivanju prinove: Što se porođaja tiče, ne žuri mi se, biće kad bude trebalo

Autor: | 10/08/2021

0

Trudna Anja Alač iskreno govori o drugom stanju, ljubavi i svom Pijanisti, i otkriva zašto veruje da ništa u životu nije slučajno

Krajem januara saznali smo da je Anja Alač u vezi sa arhitektom i „street art“ umetnikom Andrejom Josifovskim, poznatim kao Pijanista. Dva meseca kasnije stigla je vest da će njih dvoje postati roditelji. Čim je saznala da je u drugom stanju, atraktivna glumica povukla se iz svih predstava u kojima je igrala jer su njene uloge fizički zahtevne. Sada je već u finišu trudnoće. Budući da će sin ugledati svet u septembru, razgovor počinjemo pitanjem da li je, kad je ušla u osmi mesec, usporila tempo:

‒ Svi smo navikli na svakodnevnu trku, jer kad živiš i radiš u velikom gradu, ostaje ti ili da odustaneš ili da upadneš u tu užurbanu kolotečninu. Međutim, koliko god navikao na takav ritam, život te nauči da se iz njega izmestiš. Jednostavno, telo nameće novi tempo.

Da li uživate u trudničkim danima ili ste nestrpljivi?

‒ Nestrpljenje osećam tokom cele trudnoće jer je ovo period kada žena inače više brine, pogotovo ako čeka prvo dete. No, što se samog porođaja tiče, ne žuri mi se. Biće kad bude trebalo.

Pročitajte: Trudna Anja Alač za HELLO! - Jednu stvar sam u potpunosti promenila (video)

Luka Šarac

 

Nedavno ste rekli da stalno iščekujete momente da vam se nešto jako jede, ali nikako da naiđu?

‒ Svi te, kad vide da si u drugom stanju, odmah pitaju šta ti se jede, a ja, mada sam gurman, sada nemam apetit. Ne padaju mi na pamet „jagode u ponoć“, niti bilo šta drugo.

Jeste li skloni promenama raspoloženja?

‒ Činjenica je da bavljenje glumom na neki način od nas zahteva sposobnost brze promene raspoloženja. Na Akademiji smo, između ostalog, učeni da “hendlujemo” takve situacije. Trudnoća je izazov za ženu koja je, kao ja, po prirodi vrlo osetljiva, jer je ovo period posebne ranjivosti i otvorenosti ka doživljajima svake vrste. Pratim svoje sentimente i priznajem da se “drugo stanje” s razlogom tako zove. Sve deluje isto, ali s promenom perspektive koju trudnoća podrazumeva zapravo je sve drugačije.

Trudna Anja Alač oduševljena prenatalnom muzičkom radionicom 

Verujete li da se beba vaspitava od prvog dana ili malo kasnije?

‒ Vaspitavanje je nešto čemu te uče roditelji, porodica, društveni krug... Mislim da sve ima veze i da dete „upija“ od stomaka nadalje. Postoji lepa rečenica „materica je prva učionica“, a čula sam je u prenatalnoj muzičkoj radionici. Dovoljno je da pomisliš da beba od petog meseca trudnoće prepoznaje glas majke i oca, pa da ti bude jasno da ništa nije slučajno. Kad stigne, mnogo toga joj je već poznato.

Verujemo da većina ljudi nije čula da postoje prenatalne muzičke radionice.

‒ Jedna od stvari kojom sam sebe iznenadila je što sam otišla tamo, a ne u školu za roditelje. Ispostavilo se da je to bila odlična odluka. Čuješ mnoštvo zanimljivih stvari, iz nešto alternativnijeg ugla za ove naše prostore. Shvatiš koliko je muzika važna za nas kao ljudska bića, a samim tim i bebu.

Pročitajte: Ćerku Vesne Čipčić Anju, svi znate, a evo kako izgleda njen sin

Luka Šarac

 

Rekli ste da ste priželjkivali da dobijete dečaka. Da li je postojao neki razlog?

‒ Možda mi je takva pomisao bila bliska jer imam sedam godina mlađeg brata, ali najveća istina je u onoj narodnoj: „Samo neka je živo i zdravo“. U pitanju je bila čista intuicija.

Za vašu vezu sa Andrejom saznali smo početkom godine, na zimovanju vaše klase o kome se mnogo pisalo. Koliko ste zajedno?

‒ Dovoljno dugo da smo mogli da shvatimo kako želimo da jedno s drugim provedemo vreme. Ne bih išla baš u detalje te vrste. Koliko god sam svesna da je za glumu važno da i privatno budem na raspolaganju javnosti, s druge strane imam potrebu da sačuvam intimni deo života.

Da li ste se prvo upoznali, pa pogledali njegove umetničke radove, ili je red bio obrnut?

‒ Neposredno pre upoznavanja iz medija sam saznala za njegov rad.

Pročitajte: Jedva čeka septembar - Trudna Anja Alač otkrila kog je pola beba

Nebojša Babić

 

I, šta ste pomislili?

‒ Da je zanimljivo što postoji neko ko ima stav i hrabrost da ga pokaže.

Mislite li da vašem i Andrejovom odnosu doprinosi upravo to što ste oboje umetničke duše?

‒ Obožavam da se družim sa ljudima koji se bave najraznovrsnijim zanimanjima, ali među umetnicima postoji neka vrsta srodnosti u načinu razmišljanja, percipiranju realnosti, načinu na koji se ispoljava emotivnost… Recimo, kod nas na Balkanu muškarci nisu vaspitavani da budu krhki, a to je u nekom pogledu snaga. Kad se baviš umetnošću, ti u sebi sve to neguješ. Mislim da su takve stvari vrlo važne za emotivan odnos.

U medijima je pisalo da ste majci saopštili da će postati baka tako što ste joj rekli da je dobitnica nagrade kakvu nikada do sada nije dobila.

‒ Ima istine u tome. Bio je to duhovit trenutak, u kome smo vesti podelili sa mamom. Ona je, naravno, bila veoma srećna. Zanimljivo je kada....

Nastavak intervjua sa Anjom Alač pronađite u najnovijem broju magazina HELLO! koji je u prodaji od 6. avgusta! 

Hello!

 

 

Komentari (0)

Loading
HELLO! hellomagazin

Slične Vesti