Sve je spremno za krštenje princa Luisa, očekuje se veliko slavlje, a šest kumova je već stiglo (video)

Sve je spremno za krštenje princa Luisa, očekuje se veliko slavlje, a šest kumova je već stiglo (video)

Autor: | 09/07/2018

0

Danas, 9. jula, u kraljevskoj kapeli u sklopu Sent Džejms palate, baš poput svog starijeg brata, princa Džordža, krstiće se najmlađi sin princa Vilijama i Kejt Midlton - princ Luis Artur Čarls, a ono što je svima zapelo za oko je podatak da se tamo jedino nije krstila princeza Šarlot.

Mnogi se pitaju da li princ Vilijam i Kejt Midlton prave razliku među svojom decom, ili se razlog krije u nečemu drugom. Naime, postavlja se pitanje zašto se napravila razlika između brata i sestre i zašto se muški potomci krste u kapeli u sklopu Sent Džejms palate, a ženski u crkvi u Sandringamu?

 

Treći u liniji za tron, princ Džordž krstio se 2013. godine, kada je imao tek tri meseca, a sad će istu čast imati i njegov mlađi brat. Osim njih dvojice, na istom mestu je krštena i princeza Beatris od Jorka, kao i lord Frederik Vindzor i lejdi Gabrijela Vindzor.

Ali, jedina ćerka princa Vilijama i Kejt Midlton krštena je u crkvi Svete Marije Magdalene, a razlog druge lokacije ne krije se u tome da su hteli da prave razliku među decom, već, nagađa se, zato što je u to vreme četvoročlana porodica živela u blizini, ali i zato što je tamo 30. avgusta 1961. godine krštena i Šarlotina baka, princeza Dajana, čije je puno ime bilo Šarlot Elizabet Dajana.

 

Za krštenje princa Luisa nabavlja se i posebna sveta voda i to ona iz reke Jordan koja se doprema specijalno za krštenje kraljevske dece.

 

Na krštenju se očekuje cela kraljevska porodica, a ono što će biti posebno zanimljivo tokom obreda je to što će maleni imati šest krsnih kumova i svi su dugogodišnji porodični prijatelji.

Kensingtonska palata objavila je u saopštenju ko je sve dobio čast da uskoči u tu važnu ulogu. Kumovi dvomesečnom sinčiću britanskog kraljevskog para biće Nikolas van Katsem, Gaj Peli, Hari Obri-Flečer, Laura Mejd, Robert Karter i Lusi Midlton.

Megan Markl neće biti krsna kuma sinu princa Vilijama i Kejt Midlton?

Robert Karter prvi je rođak vojvotkinje Kejt i dugogodišnji školski prijatelj princa Vilijama. Laura Mejd je supruga Vilijamovog najboljeg prijatelja Džejmsa koji je inače bio krsni kum princeze Šarlot.

Zatim, Nikolas Van Catsem je stari porodični prijatelj čija je ćerka Grejs bila jedna od deveruša na venčanju Kejt i Vilijama, a Hari Obri-Flečer je pohađao istu školu kao i 36-godišnji princ Vilijam te su i danas ostali u kontaktu.

Prince Louis' six godparents have been announced - Nicholas van Cutsem - Guy Pelly - Harry Aubrey-Fletcher - The Lady Laura Meade - Mrs Robert Carter - Miss Lucy Middleton. Kensington Palace announced three godfathers and three godmothers for the baby prince > Mrs Carter is a schoolfriend of the Duchess. > Miss Middleton, a solicitor, is The Duchess' cousin. > Lady Laura Meade is married to Prince William's close friend James, who is Princess Charlotte's godfather. > Nicholas Van Cutsem is an old family friend whose daughter Grace was a bridesmaid at the 2011 wedding of the Duke and Duchess. > Harry Aubrey-Fletcher went to Ludgrove School and Eton with the young Prince William. > Guy Pelly, renowned high society nightclub founder, will make up the sextet, after moving on from his hedonistic days with Princes William and Harry. #princelouis #katemiddleton #duchessofcambridge #duchesskate #duchesskateofcambridge #katemiddletonstyle #duchessofcambridgeforever #royalfamily #britishroyals #britishroyalty #britishroyal #cambridgeroyalfamily #cambridges #princewilliam #princegeorge #princesscharlotte #queenelizabeth #britishroyalfamily #dukeofcambridge #princecharles #royalty #princeharry #princeharryofwales#thedukeandduchessofsussex #dukeandduchessofsussex #dukeofsussex #duchessofsussex

A post shared by British Royal Family (@kensingtonfamily) on Jul 9, 2018 at 4:24am PDT

A ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, kraljica Elizabeta neće prisustovati današnjem krštenju malenog princa.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti