Kraljevsko krštenje: Usnulog princa Luisa majka je na rukama unela u kapelicu (video)

Kraljevsko krštenje: Usnulog princa Luisa majka je na rukama unela u kapelicu (video)

Autor: | 09/07/2018

0

Britanska kraljevska porodica ponovo je u centru medijske pažnje budući da se održalo krštenje trećeg naslednika princa Vilijama i Kejt Midlton. Sakrament je održan u kraljevskoj kapelici u Londonu, a obredu nisu prisustvovali kraljica Elizabeta i njen suprug princ Filip. Bio je ovo prvi put da je javnost videla malenog princa nakon izlaska iz porodilišta pre dva meseca.

Osim fudbala, danas je u Britaniji glavna tema krštenje trećeg deteta vojvode i vojvotkinje od kembridža. Dvomesečni princ Luis primio je sakrament krštenja i tako i službeno postao deo Anglikanske crkve.

Krštenje je održano u kraljevskoj kapelici u St James's Palace, a krstio ga je nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi.

A post shared by ♕ (@louisofcambridge) on Jul 9, 2018 at 9:41am PDT

Ovaj je obred poseban i zbog toga što je ovo prvi put da smo petočlanu kraljevsku porodicu videli na okupu.

Vojvotkinja Kejt Midlton, njen suprug princ Vilijam i dečica princ Džordž, princeza Šarlot i najmlađi Luis koji je zvezda dana, oduševili su javnost.

Usnuloga princa Luisa majka je na rukama unela u kapelicu.

Ispred njih su koračali preslatki princeza Šarlot i princ Džordž držeći tatu, princa Vilijama za ruku, a pratili su ih stric Hari i njegova supruga Megan Markl.

A post shared by k (@besthrhhmeg) on Jul 9, 2018 at 9:37am PDT

Osim toga neuobičajen trenutak bio je i kada su kraj oltara uz malenog princa Luisa pojavilo čak šest krsnih kumova. U ovoj su se ulozi našli porodični prijatelji Vilijama i Kejt.

 

Kumovi petom u redu na britansku krunu su Nikolas van Katsem, Gaj Peli, Hari Obri-Flečer, Laura Mejd, Robert Karter i Lusi Midlton.

Ovaj važan dan nisu propustili ni stric princ Hari i njegova novopečena supruga Megan Markl, kao ni trudna teta Pipa Midlton koja je prema kraljevskoj kapelici krenula u pratnji oca Majkla Midltona, da bi joj se na ulazu na krštenje pridružio suprug Džejms Metjuz.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti