Princ Džordž i princeza Šarlot pred novim zadatkom: Kako se pravilno nakloniti kraljici? (video)

Princ Džordž i princeza Šarlot pred novim zadatkom: Kako se pravilno nakloniti kraljici? (video)

Autor: | 31/07/2018

0

Uz mnogobrojna kraljevska pravila, verovatno najvažnije od svih iskazivanje je poštovanja vladarki - kraljici Elizabeti II, kojoj se pri dolasku, ali i odlasku moraju nakloniti i članovi njene porodice. Savršen naklon uskoro će morati da usavrše i najmlađi članovi - Džordž i Šarlot.

Iako su još maleni - Šarlot ima tek tri, a Džordž pet godina - oboje su itekako svesni toga da njihovo detinjstvo nije baš 'normalno' i da njihova porodica i nije baš 'obična', ali to ne znači da već sada moraju da se pridržavaju svih kraljevskih pravila.

Budući da su princ Vilijam i Kejt Midlton odavno odlučili da će svojoj deci pružiti pre svega normalno odrastanje, ne čudi to da princ Džordž i princeza Šarlot još uvek kraljicu Elizabetu II doživljavaju isključivo kao prabaku.

Ali i to će uskoro morati da se promeni, a barem u javnosti Džordž i Šarlot moraće svoje poštovanje kraljici da iskazuju naklonom. Članovi kraljevske porodice uče naklon već od najranijeg djetinjstva, zato se očekuje da će ga uskoro svladati i ovo dvoje naslednika.

Princ Džordž i princeza Šarlot

 

Kako navodi istoričarka Marlen Ajlers Konig naklon se uči od pete godine:

- Jedina osoba kojoj će iskazivati poštovane naklonom je vladarka. Princi princeza to neće činiti pred drugim članovima kraljevske porodice. Da tako piše u člancima, ali to nije istina - kaže ona i obašnjava:

-  Naklon i ova vrsta iskazivanja poštovana su deo etikecije, bez ikakve veze sa prioritetima u hijerarhiji. Pokloniš se kada se prvi put srećeš sa vladarom, a zatim pri odlasku. Za vreme Božića, u crkvi, mogli smo da vidimo princa Viliama i Harija, kao i Kejt Midlton i Megan Markl kako prave naklon pri kraličinom dolasku, ali i pri odlasku. Princ čarls to nije uradio pri dolasku kraljice, jer ju je već video pre dolaska iz Sandringema.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti