Nikola Rađen: Poverenje, iskrenost i lojalnost ključ su svakog kvalitetnog emotivnog odnosa

Nikola Rađen: Poverenje, iskrenost i lojalnost ključ su svakog kvalitetnog emotivnog odnosa

Autor: | 02/03/2015

0


Život u grčkoj prestonici tridesetogodišnjem vaterpolisti „Olimpijakosa“ Nikoli Rađenu toliko prija da je u međuvremenu, u dogovoru sa suprugom Anom, odlučio da decu preseli na novu adresu. Naime, kako se bliži polazak u prvi razred njihovoj starijoj kćerki Nini, sve su bliži odluci da joj omoguće školovanje u Atini.
- Planiramo da upišemo Ninu u internacionalnu školu u Atini, dok ćemo Teu premestiti u tamošnji vrtić. Smatramo da je to dobra odluka jer smo u poslednje vreme porodično usredsređeni na grčku prestonicu i zaista uživamo. Na upis u internacionalnu školu odlučili smo se da bi, u slučaju promene mog psolovnog angažmana, deca mogla da nastave školovanje po istom programu koji su započeli - kaže na početku razgovora za „Hello!“ markantni sportista kome u braku napokon cvetaju ruže.
- Ana mi je bila najveća podrška kada mi je nedavno preminuo tata. Njene reči utehe danima su mi odzvanjale u mislima i uspela je da mi pomogne da se, posle bolnog gubitka, brzo vratim svakodnevnim aktivnostima. Kao što sam i otkrio za magazin „Hello!“, tata je iznenada pao pošto je osetio bol u grudima i preminuo je 1. januara usled srčanih tegoba. Sahranjen je 4. januara u Somboru, tačno na pedeset četvrti rođendan - objašnjava Rađen, sa kojim tuguju i njegov sedam godina mlađi brat Nemanja Rađen, kao i majka Ljiljana. Mesec i po dana posle očeve sahrane, Rađen je ponovo doputovao u Srbiju sa suprugom i kćerkama na „Dan zaljubljenih“.
- Ne bi taj dan ništa značajnije promenio u našem odnosu, da se ne volimo trista šezdeset pet dana u godini. Poverenje i maksimalna uzajamna iskrenost i lojalnost ključ su svakog kvalitetnog emotivnog odnosa, pa i našeg - kaže Nikola koji često sam brine o kćerkama u Atini, budući da Ana skoro svake nedelje putuje u Srbiju i region da bi nastupala.
- Tako će ostati i kada preselimo kćerke u Grčku. Ana će nastaviti normalno da radi, a ja ću više biti usmeren na brigu o deci. U Atini ima dosta kafeterija sa igraonicama u koje vodim Ninu i Teu. Svaki slobodan trenutak koristim kako bismo uživali u dugim šetnjama na svežem vazduhu u nekoliko atinskih zelenih oaza. Volim i trenutke u našem domu kada igramo igrice i gledamo crtaće. Ana i ja potpuno podetinjimo uz naše mezimice - ističe popularni vaterpolista, koji je zajedno sa suprugom počeo da razgleda nekretnine u pojedinim delovima Atine, budući da bi u slučaju produžetka ugovora sa „Olimpijakosom“ kupio stan nadomak Glifade ili na samoj Glifadi.
- Posle napornih treninga volim duge ručkove i ispijanje kafe na Glifadi. Ipak, porodica nije uvek sa mnom, te su prisutni čežnja i stalni telefonski razgovori. Kada mi dođu moje tri dame, trudim se da veći deo dana provodimo zajedno. Upoznao sam se sa našim fudbalerom Lukom Milivojevićem, sa kojim se intenzivno družim. Ana, Tea, Nina i ja volimo da provodimo vreme sa njim i sa njegovom porodicom i zaista nam je lepo - navodi višestruki osvajač medalja na raznim internacionalnim vaterpolo prvenstvima.
Bračni par s puno pažnje prati odrastanje dece, osluškujući njihova interesovanja.
- Nina kaže da bi volela da postane manekenka, ali bez obzira na to da li će se Nina i Tea odlučiti za manekenstvo, sport ili muziku, imaće moju punu podršku - kaže Nikola, koji je sa svojim naslednicama prošle godine prošetao i modnom pistom.
- Nadam se da ćemo supruga i ja uspeti da izvedemo kćerke na pravi put i obezbedimo dobre uslove za život. Vaspitavamo ih u duhu istinskih porodičnih vrednosti i trudimo se da ih naučimo da budu skromne i da sačuvaju dobrotu koju nose. Za sada odlično upijaju sve naše vaspitne mere, zaista su sjajne devojčice, ali smatraću da sam uspeo u njihovom vaspitavanju onda kada se one ostvare u onom poslu koji najviše priželjkuju - zaključuje uz osmeh ponosni otac.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti