Ana Kokić: Bila sam u iskušenju da postanem preljubnica

Ana Kokić: Bila sam u iskušenju da postanem preljubnica

Autor: | 18/05/2015

0

Posle učešća u šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato", pevačica Ana Kokić, udato Rađen, otpočela je novo poglavlje u karijeri koje podrazumeva i drugačiji odnos prema medijima. Nekada otvorena i predusretljiva, posle teške bračne krize koju je pre dve godine imala sa suprugom Nikolom Rađenom, odlučila je da ne govori za javnost o privatnom životu. Ipak, na poziv magazina "Hello!", a uoči premijere pozorišne predstave "Čekajući ministra", u kojoj razmenjuje nežnosti sa jednim glumcem, majka dve devojčice Nine i Tee, pristala je na smeli editorijal u kome pozira sa glumcem "Beogradskog dramskog pozorišta" Milošem Petrovićem. U iskrenom intervjuu, odgovorila je i na nekoliko provokativnih pitanja i priznala da je bila u iskušenju da zagrize jabuku greha i prevari supruga, vaterpolistu sa kojim je sedam godina u braku.

Sa kakvim osećajem ste prihvatili ulogu u predstavi "Čekajući ministra", vašu prvu glumačku rolu koja će premijerno biti izvedena ove nedelje u "Akademiji 28"?

- Moram da priznam da sam bila uzbuđena i pomalo uplašena jer do sada nisam imala priliku da se oprobam kao glumica u pozorištu. Ali sa velikim zadovoljstvom prihvatila sam izazov, jer mislim da takve stvari ne bi trebalo propustiti. To iskustvo nema cenu i ja ću dati sve od sebe da opravdam poverenje koje sam dobila.

Smatrate li da je taj poziv došao zbog vašeg istaknutog angažmana u serijalu "Tvoje lice zvuči poznato" jer je prepoznata vaša višestruka nadarenost?
- Baš tako. Poziv za predstavu dobila sam još dok je trajao taj šou-program, ali se čekao dobar scenario. Kada je Semir Gicić uradio tekst za predstavu "Čekajuci ministra", glumac Milan Pajić me je odmah pozvao i rekao: "Imamo hit!" Urnebesna komedija koju režira Marija Puškarov-Popović dobro će nasmejati i zabaviti ljude. Inače, nikada sebe nisam mogla da zamislim u komediji, ali izgleda da je "Tvoje lice zvuči poznato" otkrilo i tu stranu moje ličnosti, koju ne pokazujem u javnosti iz straha da ne bude pogrešno protumačeno moje ponašanje i ono što kažem.

U prvom pozorišnom komadu u kome ćete se pojaviti igrate konobaricu. Šta vam je bilo najinspirativnije tokom pripremanja uloge budući da ste godinama zbog prirode posla u tesnom kontaktu sa ugostiteljskim radnicima?

- Nisam na taj način pronalazila inspiraciju za lik koji tumačim, već sam sebe zamislila u toj situaciji i razmišljala kako bih se ponašala da sam zaista konobarica u jednoj oronuloj kafani. Želela sam da sama stvorim tu osobu u sebi.

Žalite li što su tek posle skoro decenije provedene na sceni mnogi prepoznali vaš raskošni talenat?
- Mislim da je sada pravo vreme da uživam u svemu što radim, jer sam dosta sazrela i ojačala kako bih mogla da se nosim sa svim obavezama i pritiscima. Za dobre stvari ne postoji pogrešno vreme.

Da možete da vratite vreme, da li biste nešto značajnije menjali u karijeri?
- Sa sadašnjim razmišljanjem i iskustvom sigurno bih drugačije radila. Ali nikada nije kasno za promene nabolje i nove izazove. Sve što sam radila do sada je bilo umereno i nenapadno, a tako ću i nastaviti, jer mi prija i ne boli me glava.

Koliko vam život na relaciji Beograd-Atina otežava poslovne planove budući da često nastupate, a uz to se spremate i za pozorišni debi?

- Napravila sam balans koji mi savršeno odgovara. Često sam u avionu i u kolima, ali ni to mi ne pada teško. I dalje nastupam svakog vikenda, između nastupa imam vremena i za probe u pozorištu, a kada sve to završim, odem u Atinu da se odmorim i napunim baterije.

Po scenariju, u predstavi se ljubite sa jednim od glumaca. Da li ste negodovali protiv takve uloge ili ste kao pravi profesionalac prihvatili izazov?
- Ako želite da vam ljudi veruju i da zavole ono što radite, onda morate da budete pravi profesionalac. Kada stanem na pozorišnu scenu, ja nisam više Ana Kokić, već lik koji tumačim.

Šta vam je suprug rekao pošto ste mu saopštili da se u ulozi ljubite sa jednim od aktera predstave?

- Ništa mi nije rekao.

Da li posle skoro sedam godina, imate isti odnos prema braku kao na početku?
- Trik pitanje. Ulažem "kviska".

Jeste li ikada, i pre i tokom braka, bili u iskušenju da zagrizete jabuku zbog koje biste bili prognani iz raja trenutne emotivne ili bračne luke?
- Svi mi dođemo u situaciju kada nam se pruži prilika da uradimo nešto što će na trenutak učiniti da se osećamo drugačije, ali malo je onih koji su svesni sebe i svojih kvaliteta. Lično ne volim tu vrstu rizika, jer u takvim situacijama niko ne može da bude pobednik.

Posle učešća u serijalu "Tvoje lice zvuči poznato" doneli ste odluku da ne iznosite svoju intimu u javnost. Mislite li da vas je to u određenoj meri koštalo popularnosti?

- Ne. Nikada nisam kalkulisala i koristila takve stvari u marketinške svrhe. Ali, na kraju, ipak je ispalo kao da ja forsiram priču o svom braku, o deci i porodici. Ja sam samo iskreno odgovarala na postavljena pitanja, ne želeći da uvredim bilo koga od vaših kolega. Onda je to za mene postalo igra bez granica i počelo da mi smeta i stvara pritisak.

Da li ste spokojniji pošto u javnosti ne govorite opširno o privatnom životu?
- S vremenom sam shvatila da bih neke stvari ipak trebalo da čuvam samo za sebe. Osećam se rasterećenije i mirnije.

Bez obzira na to što više ne govorite o privatnosti, važite za istinsku damu i požrtovanu majku. Je li vam ponekad teško da brinete o deci, karijeri, budete uzorna supruga, predana svom poslu?
- Kada prestanete da gajite dete u sebi, tada prestaje i vaš život. Onda počinjete da preživljavate i brojite godine. Malo je onih koji umeju da cene ono što imaju i da se od srca raduju sitnicama. Želim da moj život bude bogat događajima, zanimljivim iskustvima i pričama, a to sigurno ne mogu ako stojim u mestu i ako mi je svaki dan isti.

Nedavno ste liniju ponovo doveli do savršenstva. Kako ste smršali?
- Uživam u hrani i veliki problem mi prave grčki specijaliteti, koji su savršeni, pa moja kilaža sve češće varira. Morala sam da korigujem ishranu i da uvedem malo jaču fizičku aktivnost, a dosta mi pomažu i prirodni sokovi za detoksikaciju organizma.

Da li s godinama poželite da izvršite još neku estetsku korekciju, osim usana koje ste uvećali?
- Ne razmišljam o tome.

Kada ste bili najnezadovoljniji svojim izgledom?
- Mogu da kažem da nikada nisam zadovoljna svojim izgledom jer uvek mislim da može bolje. Onda pogledam neke fotografije od pre nekoliko godina i shvatim da sam nekada prestroga prema sebi. Više ne kritikujem sebe toliko, ali se trudim da se ne opustim.

Šta vas čini srećnom i imate li trenutno razloga za neka intimna nezadovoljstva?
- Sve što me čini srećnom - negujem i čuvam.

Da li u svakom trenutku pokazujete emocije ili ste od onih koji vole da skrivaju u sebi sve što ih tišti?
- Ne pokazujem emocije u svakom trenutku, naročito ne kada sam tužna.

Je l' istina da pišete još novih pesama kojima ćete obradovati publiku i zbog čega ste odlučili da stavite na čekanje saradnju sa drugim autorima?
- Ja sam uvek za saradnju sa drugim autorima ako imaju da mi ponude ono što meni odgovara. Pisanje pesama i komponovanje koristim da izbacim svoje najdublje emocije. Stvaranje pesama me opušta, jer ne radim pod pritiskom i nemam rokove, to je moj hobi. A ne postoji ništa lepše nego kada uspete da spojite lepo i korisno.

Kako vidite svoju karijeru kroz deset godina?
- Nisam razmišljala o sebi za deset godina, jer verujem da će me život još mnogo puta iznenaditi.

Jeste li ponosni na pozitivne reakcije koje ste izazvali izvođenjem numere "Žuto lišće" u filmu "Bićemo prvaci sveta" i razmišljate li da se ubuduće uključite i u stvaranje filmske muzike?
- Stvaranje filmske muzike je ozbiljan i zahtevan posao. Svakako da se takva ponuda ne odbija. Sada sam uradila jednu pesmu za predstavu koja će se verovatno naći i na mom novom albumu. Pesma "Žuto lišće" osvojila je mnoga srca kao i film. Mogu da kažem da sam ponosna što sam bila deo te ekipe.

Intervju: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još