Nikola Rađen skrhan bolom zbog smrti oca Novaka

Nikola Rađen skrhan bolom zbog smrti oca Novaka

Autor: | 02/02/2015

0


Novogodišnji praznici počeli su negativnim razvojem događaja u porodici Rađen. Iako je doček proveo u Beogradu, vaterpolista "Olimpijakosa" i naš reprezentativac Nikola Rađen 1. januara se, po predviđenom planu, vratio u Atinu. Međutim, jedan poziv promenio je svakodnevicu markantnog sportiste.
- Nova godina mi je počela tužnom vešću. Čim sam stigao u Atinu, supruga Ana javila mi je da mi je preminuo otac. Ljudi iz kluba odmah su me pustili na očevu sahranu - počinje razgovor za "Hello!" poznati sportista koji je odmah spakovao osnovne stvari i vratio se u Srbiju.
- Tata je iznenada pao pošto je osetio bol u grudima i preminuo je 1. januara usled srčanih tegoba koje su ga zadesile. Sahranjen je 4. januara u Somboru, tačno na svoj pedeset četvrti rođendan - sa setom u glasu kaže Rađen, sa kojim zajedno tuguju i njegov sedam godina mlađi brat Nemanja Rađen, kao i majka Ljiljana koja je posle razvoda od Nikolinog oca uzela prezime Jovinov.
- Trenutno sam sa suprugom Anom i kćerkama Ninom i Teom u Grčkoj i one mi pružaju najveću utehu - priča Nikola.
Inače, Nikolini roditelji razveli su se kada je on imao jedanaest godina, pa mu je značaj porodičnih okupljanja veoma bitan, kako bi njegove naslednice što više uživale u toplini porodičnog doma.
- Kada su mi se roditelji razveli, bio sam potpuno svestan zašto se to desilo. Preselio sam se iz Čeneja u Novi Sad kod babe i dede, a majka je ostala sa bratom. Takav je bio raspored - priseća se Nikola koji je, uprkos takvom razvoju događaja u porodici, imao srećno detinjstvo.
Ipak, u potpunosti se ostvario tek kada je počeo da trenira vaterpolo i dokazao se na tom planu. Uspeh na tom polju pomogao mu je i da stekne ogromno samopuzdanje koje ga vodi kroz život.
Nikola je 29. januara napuninio trideset godina, ali otkako je dobio kćerke, lične proslave su mu u drugom planu. Obe njegove naslednice takođe su rođene u januaru, međutim, zbog novonastale situacije izostalo je veliko slavlje, ali Ana i Nikola svojim mezimicama nisu uskratili radost zbog rođendana.
- Koliko god godina da imaš, nikad nisi dovoljno star i spreman za smrt roditelja. To sam ranije slušao samo kao frazu, dok se i sam nisam uverio u istinitost tih reči. No, bez obzira na to što bi proslava izostala zbog smrtnog slučaja u porodici, moj rođendan je odavno u drugom planu u odnosu na slavlje mojih mezimica, koje su rođene sa samo godinu dana razlike - ističe talentovani sportista, koji je trenutno posvećen obavezama u klubu i željno iščekuje nova dokazivanja na profesionalnom polju, uprkos tome što je odavno dokazao svoje maestralne sposobnosti u bazenu.
- Nastavljamo sa pripremama i očekuju nas nove utakmice u inostranstvu. Sa "Olimpijakosom" sam putovao u Italiju gde sam igrao meč "Lige šampiona" protiv "Pro reka" - zaključuje gorostasni vladalac bazena.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti