Ivan Bosiljčić: Trudimo se da ne razmazimo kćerku

Ivan Bosiljčić: Trudimo se da ne razmazimo kćerku

Autor: | 11/06/2015

0

Još jednom briljantnom rolom u jubilarnom dvesta pedesetom izvođenju mjuzikla "Cigani lete u nebo" u "Pozorištu na Terazijama" glumac Ivan Bosiljčić ponovo je oduševio beogradsku publiku, čime je polako počeo da privodi kraju ovu pozorišnu sezonu. U susret letnjoj pauzi, posvećen kreativnim angažmanima u zemlji i regionu, šarmantni tridesetšestogodišnjak raduje se vremenu koje provodi sa suprugom Jelenom Tomašević i njihovom trogodišnjom kćerkom Ninom. I dok je njegova životna saputnica član žirija u takmičarskom šou-programu za decu "Pinkove zvezdice" i vredno radi na svom novom albumu, on uživa u kreativnim radovima u porodičnom domu, kojima voli da iznenadi ukućane.
U razgovoru za magazin "Hello!" rođeni Užičanin otkriva na koji način gradi odnos sa kćerkom, priželjkujući da se sa suprugom što pre ponovo ostvari u ulozi roditelja, dok u međuvremenu žive svoju bajku utroje.

Polako se približavate kraju još jedne pozorišne sezone. Prijaju li vam dani sa rasterećenim planom obaveza?
- Ovo su oni dani zbog kojih usred nekog ludog snimanja koje traje i po pet meseci kažem sebi: "Izdrži, kada se ovo završi, sledi neviđeno uživanje". Znači, sve suprotno od snimanja i proba koji traju od jutra do mraka.

Bavite se dinamičnom profesijom u kojoj nije uvek lako praviti planove na duže staze.

- Ko danas može išta da planira i tvrdi stopostotno, stvari se menjaju iz dana u dan. Trebalo bi imati realna očekivanja od sebe i okoline.

Uradili ste sinhronizaciju najlepših srpskih bajki. Da li ste ih slušali zajedno sa kćerkom i kako se Nini dopao tata u toj ulozi?
- Taj poslić mi je bio baš pravo zadovoljstvo. Izvrstan kreativni tim, sjajna ideja i izvođenje. Ninina omiljena bajka je u "U cara Trojana kozje uši" u kojoj nema aždaja ni divova, samo car sa malim šiljatim ušima. To je za njen uzrast idealna doza bajkovitosti.

Odmenjujete li Jelenu u kuhinji i da li je dočekate nekim ukusnim obrokom posle napornog dana u studiju?

- Ne, to je ipak njen teren. Ja organizujem da svi zajedno predveče odemo na ćevape.

Da li se u vašem domu poslovi dele na muške i ženske?
- Pre bih rekao da se dele na sitne i krupne poslove. Jelena je zadužena za raspored sitnica, od tanjira do biblioteke, a ja za pomeranje nameštaja po stanu, pregrađivanje prostorija, krečenje, uređenje podruma. Jednom sam hteo da iznenadim ženu dok je bila na putu, da ugradim nove kuhinjske elemente. Viseće delove i prateću opremu namontirao sam za dva sata, a pre toga sam šoljice, činije i začine vadio pet sati i raspoređivao ih po kutijama. Srećom, Jelena je došla dan ranije sa puta, prijatno se iznenadila novom bojom kuhinje, a onda sve sitnice vratila na mesto za četrdeset pet minuta. To je ženska ruka.

Jelena je trenutno okupirana radom u emisiji "Pinkove zvezdice", a paralelno s tim radi i na novom albumu, zbog čega je češće odsutna od kuće nego ranije. Kako se vi i Nina snalazite bez nje?
- Dan počinje i završava se sa mamom, a u međuvremenu ne ulazimo u kuću. Sve potrebno stavimo u rančeve, pa špartamo po Beogradu od Zemuna do Karaburme.

Koje Jelenino roditeljsko umeće nikako ne možete da nadmašite, ma koliko se trudili?

- Majka je majka, tu nema šta mnogo da se priča.

Kada vas je poslednji put Nina slatko nasmejala nekim svojim pitanjem ili postupkom?
- Nedavno smo je naučili staru pesmu "U Milice, u Milice duge trepavice", ali sam posle nekoliko dana shvatio da nismo bili precizni, jer nam dete peva "Umij lice, umij lice, duge trepavice". Morate priznati da je i njena verzija logična. Kad sam je na moru učio da pliva, držao sam je za stomačić, dok je ona odlično mlatila rukama, ali je ukočila noge i ne mrda ih. Ja joj kažem: "Hajde, cico, hajde, malo i nogicama". Ona ništa. Ja joj opet kažem: "Hajde, Nina, hajde sad kao žabica". Ona me na to pogleda i kaže: "Kre, kre".

Govori li vam da želi brata ili sestru?
- Nina ima tri sestre, Irinu, Đurđu i bebu Anđeliju, kćerke Jeleninog i mog brata, sa kojima provodi mnogo vremena. Odrasta u čisto ženskom društvu, pa mislim da će se baš zbuniti ako jednog dana dobije brata.

Vodite li računa da je ne razmazite ili ste preslabi na njene želje?
- I te kako vodimo računa da je ne razmazimo, ali sve što nas dvoje postignemo, bake i dede nam poremete za samo jedan vikend.

Umete li i da je kaznite ili je strogoća rezervisana isključivo za mamu?
- Ja sam pobornik stare tezeo tome kakav bi trebalo da bude pravoslavni otac - strog, ali pun ljubavi. Kazne ne praktikujemo, svesni smo da je odrastanje težak posao i da je većina situacija u kojima nam se čini da klinci teraju inat ili namerno kontriraju zapravo ispitivanje poverenja deteta prema roditelju. Ta tema je preopširna da bi stala u jedan odgovor. Moj savet je da se roditelji za sve što im nije jasno obrate dečjem psihologu. Ne biste verovali koliko korisnih saveta mogu da dobiju.

Podetinjite li u nekim trenucima pored kćerke ili vas čini ozbiljnijim i odgovornijim čovekom?

- Svakako odgovornijim.

U kojim situacijama kod nje prepoznajete crte vašeg, a u kojima maminog karaktera?
- Ova mala već ima svoj karakter. I to mora da se poštuje.

Priželjkujete li da jednoga dana zaigrate ili zapevate na nekoj sceni zajedno sa suprugom i kćerkom?
- Nastupamo svaki dan na zelenom tepihu u Nininoj sobi, ona peva "Kad si srećan", a Jelena i ja kao prateći vokali lupamo dlanovima, pucketamo prstima, tapšemo kolena, lupamo nogama o pod i glasno vičemo: "Ura!".

Intervju: Deana Đukić
Foto: Hello!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti