Jelena Tomašević: Najsrećnija sam kao majka

Jelena Tomašević: Najsrećnija sam kao majka

Autor: | 22/03/2013

0


Pevačica Jelena Tomašević, koja već nekoliko godina virtuoznim glasom osvoja srce i naklonost publike, pošto je postala majka u potpunosti je zadovoljna kako privatnim tako i poslovnim životom. Medijska pauza zbog porodiljskog bolovanja, kada je ovoj tridesetčetvorogodišnjakinji i njenom suprugu glumcu Ivanu Bosiljčiću glavna preokupacija bila kćerka Nina, trajala je kratko, ali joj je prijala. Pošto je njena mezimica nedavno napunila godinu dana, Jelena je odlučila da novim singlom ponovo zasija na sceni. Po mnogima lepša i opuštenija nego ikada, ova popularna pop pevačica na finalnoj večeri takmičenja "Ja imam talenat” predstavila je novi singl “Melanholija” za koji je tekst napisao čuveni španski tekstopisac Rafael Artesero. Ova numera izmamila je pozitivne reakcije publike.
- Moram da priznam da sam malo iznenađena ovakvom reakcijom. Verovatno sam od silnog preslušavanja i dorađivanja pesme zaboravila kakav je bio moj prvi utisak kada sam čula “Melanholiju”. Ja sam bila oduševljena isto koliko je sada publika. Drago mi je da su nam se ukusi poklopili. Spot će biti brzo gotov, čim se prolepša vreme u Lisabonu - kaže na početku razgovora za magazine “Hello!” Jelena Tomašević.

Kako ste ostvarili saradnju sa čuvenim Rafaelom Arteserom?
- Dok sam se pripremala za nastup na Evrosongu 2008, iskusnije kolege su mi govorile da će učestvovanje na ovom takmičenju imati dugogodišnji uticaj na moju karijeru. U tom trenutku nisam bila sigurna da razumem o čemu govore, ali upravo ova pesma potvrđuje da je istina sve što su rekli. Gospodin Artesero je preko naše zajedničke prijateljice Ljiljane Ordagić iz agencije “Limark” kontaktirao sa mnom i saradnja je bila na pomolu. U stvari, bolje reći početak saradnje jer, sudeći po Rafinim reakcijama i novim pesmama koje mi je poslao, izgleda da je ovo početak jednog lepog prijateljstva.

Zašto ste odlučili da ovaj singl promovišete baš u šou-programu "Ja imam talenat"?

- Ovogodišnji sastav žirija mi se izuzetno dopao.

Da li su vas pogodile medijske spekulacije o originalnosti vaše pesme, jer se govorilo da se vaša numera našla na izboru za predstavnika Evrosonga u Litvaniji 2012. godine?
- Nimalo. Lepo ste rekli, to su sve bila medijska nagađanja. Nesporazum je sada prošlost, skoro sam i zaboravila sve što se pisalo, a pesma se, kao što vidite, još sluša.

Dok ste izvodili "Melanholiju" na sceni ste bili energičniji i izazovniji nego inače. Postoji li poseban razlog za to?
- Nisam razmišljala o tome, ali moj zaključak je da je celo finalno veče tog takmičenja bilo nestvarno uzbudljivo. Gledala sam sve finaliste i zaista je bilo trenutaka za pamćenje. Priznajem da sam i sam bila uzbuđena zbog svoje premijere. Bila sam izazovnija jer je ovo bio novi izazov za mene, a energičnija jer pesma nosi divnu energiju.

Da li vam se od početka dopala ideja da se vaš suprug Ivan nađe u žiriju jednog velikog muzičkog takmičenja i da li ste ga kritikovali što je nekog takmičara pustio da prođe, a nekoga ne?

- Ta ideja mi se mnogo dopala jer samo njemu bliske kolege znaju kako on na zdrav način analizira scensko dešavanje i koliko poštuje svakoga ko je imao hrabrosti da izađe na scenu. Sada je i publika to videla. Najlakše je ismejati i kritikovati propuste ljudi koji nastupaju. Kad nekome pružite još jednu šansu, pohvalite ga i podržite, talenat samo raste i umnožava se. To sam ove sezone videla, ne samo kod Ivana nego kod celog žirija takmičenja “Ja imam talenat”. Na tome im iskreno čestitam.

Dobili ste pregršt komplimenata na račun vašeg izgleda. Jeste li se podvrgli nekoj estetskoj korekciji?
- Jesam, ako se porođaj računa u estetsku korekciju.

Kako ste doterali fizičku liniju?
- Naša kćerka Nina je pre nekoliko nedelja prohodala, to jest protrčala, tako da sam po ceo dan u pokretu.

Budući da i vi i vaš suprug vredno radite, kako uspevate da se organizujete oko čuvanja Nine?

- Radno vreme nam se za sada ne poklapa, a i bake su svakog vikenda kod nas. Pomaže nam i Ninina drugarica - teta Mima.

Hoćete li kćerku upisati u vrtić?
- Verujem da ćemo je za koji mesec upisati u jaslice zato što izuzetno voli decu.

Sećate li se njene prve izgovorene reči i da li ste od onih roditelja koji popunjavaju “Radosnicu”?
- Prva reč koju je Nina izgovorila bila je "tata". To je prvo što smo razumeli. Dobro ste me podsetili, moram da upišem u “Radosnicu” da je tek pre mesec ili dva izgovorila "mama". Sad se ja malo pravim važna u našoj kući.

Budući da ste vaš suprug i vi muzički nadareni, pokazuje li Nina interesovanje za muziku? Ima li omiljenu pesmu?

- Tata je za Ninu preveo jednu divnu rusku pesmu i to je jedini siguran način da je umirimo kad plače ili da je uspavamo. Za dnevnu razonodu, tu su dobri stari “Kolibri”. Ne znam da li je muzički nadarena, rano je da to procenjujemo, ali znam da kad vrisne, čuje se tri ulice okolo. Znači, glas je tu.

Da li vam je nedostajala scena dok ste bili na porodiljskom odsustvu?
- U mom slučaju odsustvo nije dugo trajalo. Nastupala sam do devetog meseca trudnoće, a uživo na televiziji pevala sam dva meseca posle porođaja.

Jeste li imali tremu pred povratak i prvi nastup?
- Nije mi bilo svejedno, naročito što je to bilo premijerno predstavljanje nove evrovizijske pesme Željka Joksimovića u najgledanijoj emisiji u tom trenutku, ali sam znala da će mi, što se pre vratim, biti lakše. Moram da priznam da sam najveću podršku imala od supruga.

Reklo bi se da vam veoma prija majčinstvo. Razmišljate li da se ponovo ostvarite u ulozi majke?

- I u bližoj i u daljoj budućnosti. Majčinstvo je nešto najlepše što mi se desilo.

Da li ste imali priliku da Ninu povedete na planinu, prijaju li joj putovanja?
- More joj je mnogo prijalo, a za koji dan prvi put idemo na dvonedeljni odmor na planinu, pa ćemo videti da li će joj se dopasti.

Kako ste proslavili prvi kćerkin rođendan?
- Napravili smo ručak za najbliže, a čim prođe vreme gripa, priredićemo veliku žurku za sve Ninine drugare iz kraja.

Priželjkujete li da kao neke vaše kolege otvorite školu pevanja?
- Imam još puno da učim i snimim pre nego što budem spremna da edukujem druge. Gledajući kako to rade moje iskusnije koleginice i prijateljice, vidim da je to divna, ali vrlo odgovorna misija.

Budući da ste pesmu "Melanholija" snimili i na engleskom jeziku, planirate li i inostranu karijeru?
- Ta vrsta planova i predloga ne potiče od mene, nego iz inostranstva. Što se mene lično tiče, smatram da ne bi trebalo preskakati stepenike. Prvo želim da se posvetim domaćoj publici, jer im to dugujem, pa onda, ako bude prilike, da idem dalje.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti