Katarina Šišmanović: Rajsko letovanje usred zime

Katarina Šišmanović: Rajsko letovanje usred zime

Autor: | 15/02/2012

0

Poznata voditeljka televizijske produkcije „Emotion“ Katarina Šišmanović iskoristila je malu pauzu u snimanju emisije koju vodi, „Sve za ljubav“, na televiziji „Pink“. Jedno od najprivlačnijih televizijskih lica provelo je osam dana na Sejšelima. Boravak na jednom od ostrva ovog arhipelaga, Mahe, u Indijskom okeanu će zauvek pamtiti. Na najvećem od sto petnaest ostrva blizu obala Afrike očaravajuća brineta zanosnog osmeha uživala je u odmoru na najlepšoj peščanoj plaži Baie Lazare.
Rajske plaže i prelepi predeli, koji spadaju u najpoželjnije i najpopularnije turističke destinacije na svetu, ostavile su popularnu voditeljku bez daha. Lepo televizijsko lice, koja iza sebe ima brak sa slovenačkim biznismenom Dejanom Kitićem, zaslužila je rajsko letovanje usred zime, jer sama vodi emisiju, a uz to i snima priloge.
- Mnogo sam radila, posebno za novogodišnji praznik, a budući da sama vodim emisiju „Sve za ljubav“, zaista mi je bio potreban odmor. Sada sam naakumulirala energiju i spremna sam za nastavak sezone snimanja ove emisije. Ono što bih izdvojila kao najsimpatičniji doživljaj po dolasku na ostrvo bilo je prvog dana odmora, na recepciji hotela. Kada sam pitala recepcionera kojih životinja ima u šumi, uz veliki osmeh na engleskom odgovorio je: „Imamo samo zmije u šumi i ajkule u moru, ali su vrlo prijateljski raspoložene".
Apsolventkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka, koja je prvi put ronila i oduševila se bogatstvom boja podvodnog sveta u okeanu, raspoloženo je govorila za magazin.
Pored ogromnih ježeva i riba najneverovatnijih boja koje je pod vodom videla, impersionirana jedžinovskimkornjačama.Imala je priliku da  „upozna“ najstariju među njima, dvestagodišnju Esmeraldu, za koju kaže da se jedva kreće od starosti.
Pored brojnih atrakcija i znamenitosti posetila je i glavni grad - Viktoriju, gde je uživala u obilasku prelepe botaničke bašte. Ostrvo Praslin, koje je od ostrva Mahe udaljeno jedan sat vožnje brodom, drugo je po veličini u arhipelagu i oduševilo ju je jedinstvenim palmama u celom svetu. Naime, to je jedino mesto na svetu sa čuvenim „koko de mer“ palmama koje opstaju po dvesta godina. Katarina objašnjava da jedan kokosov orah košta oko dvesta evra i uz njega se dobija specijalan sertifikat kako bi mogao da se iznese iz zemlje. Ona nije kupila kokos, jer plodovi su preveliki, dosta veći od običnog kokosovog oraha.
Ono što je dvadesetdevetogodišnju Beograđanku posebno obradovalo je što je na svakom koraku netaknute i bujne vegetacije mogla da ubere plod papaje i manga.
- Samo je potrebno da znate kada je plod zreo da biste uživali u njegovom ukusu. Ovaj odmorje bio poseban i svakako ću ga večno pamtiti- završava zanosna voditeljka priču o svom „zimovanju“ kao iz bajke na najlepšim plažama sveta.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti