Irena Stojanović: Majčinstvo kao najlepša uloga

Irena Stojanović: Majčinstvo kao najlepša uloga

Autor: | 05/07/2012

0

Posle godinu i po dana odsustva voditeljka Irena Stojanović vratila se pred kamere. Zaštitno lice emisije „48 sati svadba“ ponovo omogućava mladim parovima da se venčaju za samo dva dana. Inače, i sama se udala za Dragana Stojanovića, mašinskog inženjera, pred kamerama produkcijske kuće "Emotion". Uvek nasmejana Irena pauzu u poslu napravila je zbog rođenja kćerke Nere, koja je krajem maja napunila godinu dana.
- Posao mi nije nedostajao. Tokom pauze sam uživala jer sam provodila vreme sa bićem koje volim najviše na svetu. Od prošle nedelje gledaoci emisije „48 sati svadba“ ponovo me gledaju. Dobro sam se uklopila sa ekipom koja me je odlično dočekala - priča Irena koja  se u premijernoj epizodi emisije pojavila sa svojom kćerkom, što će biti Nerin televizijski debi.
- Sasvim slučajno se desilo da se Nera pojavi u emisiji. Odvela sam je kod moje majke u Mladenovac, a budući da su mladenci koje smo venčavali iz okoline mog rodnog grada, ekipa je došla po mene u moju porodičnu kuću, kada su i snimili Neru.
Simpatična voditeljka se u trideset petoj godini prvi put ostvarila kao majka i u svim obavezama odlično se snašla.
- Uloga mame je moja najbolja uloga. Odlično sam se snašla, sa lakoćom obavljam sve poslove oko bebe i teško mi je palo što sa njom više ne mogu  da provodim dvadeset četiri sata dnevno. Otkako se rodila, ni na trenutak se nismo razdvajale, sve do sada. Mnogo mi nedostaje dok sam na poslu i na svaka tri sata zovem kući da proverim kako je i šta radi. Teže od nje sam podnela to što više nismo stalno zajedno. Nju čuvaju bake, u centru je pažnje i ne primećuje da me nema. Sa posla trčim kući i nema ničega lepšeg nego kada mi se obraduje. Odmah idemo na Savski kej u šetnju i u park da se igramo - sa osmehom govori Irena o svojoj mezimici.
Devojčica je krajem maja napunila godinu dana i tim povodom roditelji su joj priredili proslavu u dečjoj igraonici kojoj je prisustvovalo pedesetoro dece. Irena i njen suprug Dragan želeli su da upriliče žurku na otvorenom, ali ih je loše vreme omelo u realizaciji tog plana.
- Trebalo je da Nerin rođendan proslavimo na Košutnjaku. Sve smo pripremili za piknik, ali je pala kiša i pokvarila nam planove. Imali smo dva sata da pronađemo slobodnu igraonicu u čemu smo uspeli. Suprug i ja volimo žurke na otvorenom i od piknika ne odustajemo, pa ćemo ga organizovati za nekoliko dana.
Irena je posebno srećna što je prva reč koju je Nera izgovorila bila „mama“.
- Nera je mala brbljivica, po ceo dan nešto priča. Komunikativna je, voli da bude u društvu. Počela je da hoda uz pridržavanje i malo joj nedostaje da se pusti. Primećujem da je obazriva i tu je na mene. Karakterom je ista ja, dok je likom "pomešala" tatine i moje crte lica - priča ponosna majka koja će krajem jula sa porodicom otputovati na odmor, a od septembra je ponovo čekaju putovanja po Srbiji, jer počinje nova sezona emisije koju vodi već šest godina. Iako će često biti odsutna od kuće, ne planira Neru da upiše u vrtić, jer ima pomoć obe bake.
- Još je mala da bih je upisala u vrtić. U obdanište će krenuti onda kada bude znala da kaže šta joj treba i kako se oseća. Za sada nema potrebe za tim jer imamo bake.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin