Jefimija Jokić: Samostalna tinejdžerka ostvaruje svoje snove

Jefimija Jokić: Samostalna tinejdžerka ostvaruje svoje snove

Autor: | 03/05/2012

0

Kada je slavni italijanski modni kreator prvi put video Beograđanku Jefimiju Jokić, toliko je bio opčinjen njenom lepotom da ju je odmah angažovao na prošlogodišnjoj "Nedelji mode" u Milanu. Mlada manekenka je nedavno učestvovala  na prestižnim „nedeljama mode“ u svetu i ponovo je gracioznošću opčinila mnoge slavne dizajnere i modne kritičare.
Jefimijin uspeh desio se odmah po susretu sa Jelenom Ivanović, direktorkom njene matične agencije „International Scouting Office“. Čim je Jelena  spazila njenu lepotu, prišla joj je na ulici, i od tada je njen uspeh rastao  vrtoglavom brzinom.
- Zahvaljujući mojoj matičnoj agenciji, kao i svetskoj agenciji „Women“, kao šesnaestogodišnje novo lice prošle godine sam učestvovala na "nedeljama mode" u Njujorku, Milanu i Parizu - najvećim svetskim modnim centrima. Revije koje sam tada počela da radim bile su za čuvena imena, moja prva revija na milanskoj „Nedelji mode“ bila je „Gucci“. Radila sam revije za „Blugirl“, „Byblos“, Đorđa Armanija, Kavalija, Salvatorea Fergama, Albertu Fereti, „D & G“, „John Richmond“ i druge.
Ponovo je ove modne sezone zablistala na svetskim pistama, a posebno je njeno poštovanje prema Armaniju, za koga ima samo reči hvale:
- Divno sarađujem sa Đorđom Armanijem, volim da radim njegove revije. Neprevaziđen je u svom poslu, profesionalan, obavlja ga sa mnogo pažnje i koncentracije. I u bekstejdžu je autoritet, kako mu i dolikuje. Iako ne bih mogla da ocenim kakva je osoba, iz razgovora s njim zaključila sam da je vrlo duhovit, vedar i pozitivan. Drago mi je da imam priliku da sarađujem sa „kraljem nedelja mode“.
Sedamnaestogodišnjakinja je ovu sezonu započela "Nedeljom mode" u Njujorku, potom je radila revije u Milanu, a onda i na pariskoj nedelji mode“.
- Baza mi je i dalje u Beogradu zbog obaveza u školi, ali živim svuda pomalo. Često putujem, ali moram da se vraćam u rodni grad zbog škole. Dok sam u inostranstvu svaki put ponesem gradivo za učenje, ali uglavnom nemam vremena za to. Zato sam u potpunosti posvećena školi kada sam u Beogradu i redovno sam na nastavi. Imala sam veliku sreću da se upišem u privatnu gimnaziju u Zemunu, gde su svi fini, obzirni i tolerantni. Ostala mi je još jedna godina do završetka gimnazije- kaže brineta koja je u karijerisrela mnoge poznate ličnosti.
- Upoznala sam Lindzi Lohan, Alesandru Ambrozio i druge, ali često i ne vidim ko je sve od zvezda sedeo u publici. Afterpartijima ne prisustvujem jer imam mnogo obaveza i nemam vremena za tu vrstu opuštanja jer me većnarednog dana od ranog jutra očekuju poslovi.
Jefimija se najradije odmara u svom beogradskom domu uz najbliže.
- Nije tako lako otputovati negde na odmor, čak i na nedelju dana, jer nikada ne znam da li će me pozvati za neki posao. Sada mi je važno da sam uvek dostupna za agenciju i da sam u mogućnosti da putujem kada je to neophodno. Kod kuće sam sa porodicom, vežbam, idem u školu i imam vremena da se opustim. Postojetrenuci kada se osećam pomalo usamljeno, uglavnom kada sam u inostranstvu, ali taj osećaj se gasi kada se setim zbog čega sam tu. Volim da sam samostalna i da vodim o sebi računa. Osećam da brzo sazrevam što mi se dopada. Nemam vremena da razmišljam o nostalgiji jer sam zauzeta. Živim u petočlanoj porodici u kojoj sve beskrajno volim, ali mi najviše nedostaje moj sedmogodišnji brat Kosta jer nisam sigurna koliko razume moje česteodlaske. Uvek me pita kada se vraćam i odbrojava dane. Svaki put ga obradujem nekim poklonom- kaže glamurozna "Gucci devojka" koja ima dečka i smatra da je za svaku manekenku važno da bude emotivno ostvarena.
- Svaka manekenka mora da zna da ima nekog ko je voli, čeka i čiju podršku ima sve vreme tokom puta. Da je drugačije, bilo bi teško ostati psihički priseban i srećan u ovom poslu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin