Đurđa Stojiljković: Moda u službi plemenitog cilja

Đurđa Stojiljković: Moda u službi plemenitog cilja

Autor: | 22/03/2012

0

Nedavno je naša proslavljena manekenka, svetski poznati top-model Đurđa Stojiljković prisustvovala gala večeri u Parizu, održanoj u dobrotvorne svrhe. Na događaju „Diner de la Mode 2012“ bila je u društvu slavnog dizajnera Žan-Pola Gotjea. “Gotjeova muza“, kako je srpski mediji često nazivaju, jedina je naša manekenka koja se našla u čuvenom „Pirelijevom“ kalendaru.
- Gotje me je pozvao na dobrotvornu večeru koja je održana u Parizu odmah posle njegove revije visoke mode. Reč je o tradicionalnom prikupljanju sredstava za organizaciju koja se bavi istraživanjem virusa side - „Sidaaction“. Desetogodišnjica organizacije je obeležena gala večerom i zabavom kojoj su prisustvovale mnoge poznate ličnosti i ljudi iz kulturnog života Pariza i sa modne scene. Gotje je želeo tim pozivom da mi zahvali što sam iz Njujorka doputovala u Pariz samo da bih učestvovala na njegovoj reviji. Večera je protekla sjajno, Žan-Pol je još jednom ostavio veliki utisak na mene. Prijateljski je raspoložen, veseo, neposredan i duhovit. Naš odnos je prvenstveno profesionalan, pa ne mogu da kažem da ga “poznajem”, iako ovo nije prvi put da zajedno učestvujemo na nekom događaju ove vrste- za „Hello!“ kaže zanosna manekenka koja je trenutno zaokupljena komercijalnim projektima. Manekenka, za koju je Gotje specijalno izradio kreaciju u kojoj je primila nagradu kada ju je prestižni francuski magazin „Mari Kler“ nedavno proglasio za najbolji model godine, kaže da je Gotjeova revija bila odlična.
- Njegova revija je protekla fenomenalno, osećala se sjajna energija. Bilo je zaista posebno. Revija je bila inspirisana duhom tragično preminule  muzičarke Ejmi Vajnhaus. Na moju veliku žalost, ove godine nisam uspela da budem na njegovoj reviji koja je održana u Parizu 3. marta. On me kao umetnik i čovek veoma inspiriše, nadam se da ćemo nastaviti saradnju i dobro druženje i u budućnosti - kaže jedna od naših najuposlenijih manekenki u svetu, koju krasi skromnost uprkos velikim profesionalnim uspesima koje niže u svetskoj modnoj industriji.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti