Jelena Đokić: Zadovoljna trudnica

Jelena Đokić: Zadovoljna trudnica

Autor: | 23/03/2012

0

Tridesetčetvorogodišnja glumica Jelena Đokić s nestrpljenjem iščekuje rođenje svog drugog deteta. Glumica, koja je u braku sa dvadeset godina starijim kolegom Svetozarom Cvetkovićem, ima četvorogodišnju kćerku Klaru. Osim zadovoljstva na privatnom planu, riđokosa umetnica niže uspehe i u karijeri. Nedavno je osvojila prestižnu nagradu „Fipresci“, koju dodeljuje Udruženje filmskih kritičara za najbolju žensku ulogu u filmu „Kako su me ukrali Nemci“.
- Lepo je dobiti nagrade, ali one nisu od presudnog značaja. Priznanje „Fipresci“ mi je treće za ulogu Jelene, prošlog leta sam nagrađena u Herceg Novom „Zlatnom mimozom“ a u Leskovcu „Zlatnim lešnikom“. Bilo je tu i drugih festivala na kojima je naš film prolazio neopaženo, takođe nije probio ni rekorde gledanosti u bioskopima, tako da nagrada kritike vraća veru i smisao - kaže Jelena koja je pre nego što je ostala u drugom stanju snimila film „Ustanička ulica“ u kojem joj je partner Gordan Kičić.
- U „Ustaničkoj ulici“ igram suprugu glavnog protagoniste. Naš zadatak je bio da prikažemo topao i zdrav odnos mladog bračnog para sa svim željama i planovima, sumnjama i strahovima. Nadam se da smo u tome uspeli i samim tim doprineli „knedlama u grlu“ na kraju filma. Gordan i ja smo po treći put par na filmu. Uvek je zabavno raditi sa njim.
Najmlađa dobitnica „Sterijine nagrade“ imala je uzbudljiv život. Odrasla je u oficirskoj porodici, sa četrnaest godina se zbog rata, bez roditelja, iz rodnog Splita preselila u Mladenovac. Tri godine kasnije porodica je ponovo bila na okupu u Herceg Novom, ali se Jelena ponovo odvojila od njih kada je upisala Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju. Danas je sa suprugom i kćerkom srećna u Beogradu.
- Selidbe mi nikada nisu teško padale. Mislim da sam time mnogo dobila. Naučila sam da prepoznam šta volim i da se za to borim, ojačala sam samopouzdanje - kaže Jelena.
Jelenin životni stub je velika ljubav sa suprugom Svetozarom Cvetkovićem sa kojim je zajedno više od decenije. Osim podrške, jedno drugom su i najbolji savetodavci.
- Suprug i ja razgovaramo o svemu, pa tako i o ulogama. Zapravo, ponekad je dovoljno samo reći svoje mišljenje i imati refleksiju u bliskim očima na osnovu koje znamo odgovor. Tu smo da jedno drugo čujemo i vidimo. Kao i u svakoj vezi i mi delimo obostrani uspeh i neuspeh. To što se bavimo istim poslom ima svojih vrlina, a jedna od njih je što bolje možemo da razumemo različite glumačke procese.
Porodica je pre pet meseci obradovana vešću da će dobiti novog člana.
- Divno se osećam kao trudnica. Kada je pol deteta u pitanju, naše želje su se već ostvarile pa sada samo pratimo i iščekujemo - kaže Jelena i napominje da joj prijatelji govore da ju je majčinstvo promenilo, postala je zrelija i određenija.
- Trudim se da Klari razvijem samopouzdanje, radoznalost i kreativnost. Batine ne postoje, ali se dogovori moraju poštovati. Nisam stroga niti sam ikada verovala u strogoću kao autoritet. Naprotiv, najveći uticaj i divljenje u meni su izazivali blagi ljudi koji svojim životom i delom daju primer. Klara mnogo voli pozorište i svakog vikenda odlazimo da pogledamo neku dečju predstavu. Još je mala da bi pratila predstave u kojima glumimo ja ili njen otac, ali nas je videla kostimirane iza scene. Uvek ima smešne komentare i zaključke o našim ulogama - sa osmehom o svojoj mezimici govori Jelena.
Jelena se povukla iz većine predstava u kojima je igrala. Zadržala je samo ulogu Anet Rej u komediji „Bog masakra“ u kojoj igra pored svog životnog pratioca.
- Sa sadašnjim izgledom teško je ući u bilo koji kostim i opravdati očiglednu promenu, tako da su me u većini predstava zamenile koleginice. Jedino je moguće da igram u „Bogu masakra“ jer ne postoji razlog zašto ta žena ne bi mogla da bude trudna. Predstavu igramo krajem marta čemu se neizmerno radujem, jer mislim da tako nešto do sada nije viđeno - kaže na kraju Jelena.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti