Srđan Predojević: Voditelj koji je želeo da postane pilot

Srđan Predojević: Voditelj koji je želeo da postane pilot

Autor: | 25/07/2012

0

Urednik i voditelj „Jutarnjeg programa“ televizije „Pink“ Srđan Predojević sa radošću je dočekao letnju pauzu. Dva meseca odmora koja su pred njim provešće sa porodicom i sve vreme posvetiće nevenčanoj supruzi Mirjani Lazarević, trogodišnjem sinu Stefanu i jednogodišnjoj kćerki Sofiji. Poslednjih nedelja život mu je ulepšala vest da će po treći put postati otac. Njegova godinu dana mlađa izabranica, beogradski advokat, je trudna, a dolazak bebe na svet očekuje se za novogodišnje praznike. Saznanje da će im se porodica uvećati po treći put je odložilo njihovo venčanje. Srđan je Mirjanu zaprosio pre tri i po godine kada su joj stjuardese u avionu dok se vraćala iz Milana uručile korpu cveća u kojoj se nalazio prsten od belog zlata sa trideset tri brilijanta i poruka „Imaš vremena koliko traje ovaj let da odlučiš da li ćeš se udati za mene“. Čim je sletala, odgovorila je potvrdno, ali venčanja još nije bilo. Par se nada da će konačno stati pred oltar naredne godine, posle bebinog rođenja.
Jedan od najpopularnijih voditelja u Srbiji koji je gledaoce osvojio šarmom i predanošću poslu najpre će se odmarati na Kritu, a potom i na Crnogorskom primorju. Dok ne otputuje na more, odnedavni magistar komunikologije sa saradnicima razrađuje ideje o novom konceptu „Jutarnjeg programa“ koji će prezentovati u septembru.
- Za mene je počeo odmor samo od ranog ustajanja i vođenja „Jutarnjeg programa“, ali nisu prestale sve obaveze koje se odnose na emisiju. Već deset dana sa saradnicima imam sastanke na kojima se dogovaramo kako će izgledati naredna sezona, osluškujemo planove konkurencije i želje publike i preciziramo šta je novo što želimo da kažemo. Uskoro putujem na more i željno čekam da nakratko zaboravim sve obaveze i malo se odmorim kako bih skupio snagu za sve što me od jeseni očekuje - kaže na početku razgovora za magazin „Hello!“ Srđan Predojević.
Kakve promene planirate da napraviti od septembra u emisiji?
- Ko se bavi mojim poslom dobro zna da samo prividno može da se izmesti iz sveta novinarstva i televizije, pa ću tako i na odmoru razmišljati o novinama u „Jutarnjem programu“. Zbog komunikacije uvek nosim laptop, telefon ne isključujem iako stalno zvoni, redovno čitam vesti da bih bio informisan. Planovi za emisiju postoje, ali o njima ne pričam kako bi bili osveženje onda kada budu realizovani. Naš program je poznat po tome što redovno ima kvalitativno bolje izmene koje su se pokazale kao garant uspeha poslednjih deset godina.
Kako provodite jutra sada kada ne radite?
- Duže spavam. Pomalo me je zamorilo zvono budilnika u pola pet ujutru. Sve obaveze koje imam završavam posle podneva i stižem sve da obavim, iako mi je sada dan malo kraći.
Na kojoj destinaciji ćete provesti odmor?
- Letovaćemo na Kritu, a potom i u Crnoj Gori koja je svake godine obavezna destinacija, ne samo zbog posete rodbini i prijateljima već i zato što se tamo cela moja porodica oseća kao kod kuće. Crnogorsko primorje nam je dopunski odmor koji uvek bude kvalitetan kao i onaj koji provodimo na nekoj daljoj i skupljoj destinaciji.
Prošle nedelje magistrirali ste novinarstvo, planirate li da upišete doktorske studije?
- Već nekoliko dana imam novo zvanje koje mi veoma prija. Sada sam master diplomirani komunikolog. Poslednje dve godine sam na Fakultetu za medije i komunikacije proučavao uvođenje profesionalnih televizijskih standarda u izradu televizijske slike u Srbiji. Drago mi je što čujem da sve veći broj, posebno mladih, sve više ulaže u svoje obrazovanje, jer dolazi vreme da nova generacija preuzme najobimniji televizijski posao u Srbiji: realizaciju digitalizacije i profesionalizacije. Na taj način srpska televizija će se izjednačiti sa najpoznatijim svetskim televizijama. Naravno da želim da upišem i doktorske studije na jesen, što ću i uraditi ako mi to dozvole obaveze i finansije.
Nedavno ste boravili u Švedskoj gde ste prisustvovali jednom od najvećih aeromitinga u Evropi. Kada ste se „zaljubili“ u avione?
- Kao i većina dečaka i ja sam maštao da postanem pilot. Pošto mi se to nije ostvarilo, vazduhoplovstvo mi je postalo hobi. Čitam literaturu i pratim sve sajtove koji se bave tom temom u čemu zaista uživam. Smatram da svako treba da ima neku aktivnost koja ga odmara, raduje i opušta. Imam sreću da sam angažovan kao promoter Pilotske akademije u Vršcu i sa njima često putujem na velike svetske aeromitinge radi promocije škole koja postoji već sedamdeset godina.
Jeste li ikada pilotirali?
- U simulatoru u Školskom centru u Vršcu sam dobar, ali to ne znači da bih bio odličan i u pravom avionu. Jednom sam nakratko preuzeo komande u školskoj „cesni 172S“ i shvatio sam da pilotiranje nije nimalo jednostavan posao. On zahteva ozbiljno višegodišnje školovanje.

Intervju: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković, „Svet“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti