Đorđe Maričić: Novo jutro šarmantnog voditelja

Đorđe Maričić: Novo jutro šarmantnog voditelja

Autor: | 25/06/2011

0

Mlad i perspektivan voditelj Đorđe Maričić, koji će u javnosti ostati upamćen kao pobednik „Evropskog lica“ na „Radio-televiziji Srbije“, posle dve i po godine rada, odlučio je napusti ovu medijsku kuću i da se kao voditelj „Jutarnjeg programa“ pod nazivom „Novo jutro“ pridruži Televiziji „B92“. U tim trenucima Đorđu je najveću podršku pružila supruga Aleksandra, sa kojom je u braku od decembra 2009. godine, najbliži prijatelji, kao i čanovi njegove najuže porodice.
- Nije bilo lako napustiti medijsku kuću na kojoj sam nakon povratka iz Amerike započeo televizijsku karijeru. „Radio-televizija Srbije“ je najveća medijska kuća na Balkanu. Međutim, bez obzira na dobar start, u tako velikom sistemu teško možete da nađete svoje mesto pod suncem. S druge strane, odluka je morala da se donese u kratkom vremenskom periodu. Detaljno sam sve izanalizirao i rezultati su bili u korist “B92”. Sa bivšim kolegama ostao sam u korektnim odnosima, jer ne postoji razlog da to bude drugačije - kroz osmeh počinje razgovor za magazin „Hello!“ priča šarmantni voditelj Đorđe Maričić. Na njegove reči nadovezuje se njegova supruga Aleksandra, profesorka sporta koja već osam godina radi kao lični i grupni trener fitnesa.
- Bila sam srećna što je Đorđu ponuđeno da se priključi ekipi „B92“ i to sa nešto drugačijom koncepcijom „Jutarnjeg programa“. Đorđe i ja se konsultujemo o svemu, tako je bilo i sada. Uvek se trudimo da jedno drugome određenu situaciju predstavimo iz što različitijiih uglova i da odluku svakog od nas poštujemo i podržimo. Đorđe je prirodan, duhovit i iskren muškarac. Ima pozitivan stav, pažljiv je i lepo vaspitan. Kada sam upoznala njegove roditelje, bilo mi je jasno zašto je takav. Kakav je na ekranu, takav je i uživo – priča Aleksandra.
Budući da ustaje rano, Đorđe i njegova supruga uskladili su svoje životne navike.
- Trenutno sam fokusiran na „Novo jutro“. Međutim, bliži se polako i oktobar, kada ćemo Aleksandra i ja ponovo otići u Sokobanju, da se družimo sa našim najstarijim građanima na „Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“, mesta gde smo se pre tri godine i upoznali. Ove godine smo oboje deo Organizacionog odbora. Aleksandra će voditi program rekreacije, a ja ću se potruditi da pronađem prijatelje generacije trećeg doba koji će nam pomoći da ovakva manifestacija uživa kvalitet kakav zaslužuje. Pored toga, trudim se da širim svest o značaju zaštite životne sredine kroz organizaciju seminara za novinare, ali i ličnim primerom, volontiranjem u raznim ekološkim akcijama. Vešto izbegavam da pratim program vežbi koji mi je Aleksandra odavno zapisala, mada se tom izbegavanju polako bliži kraj. Napomenuo bih da je eksperimentisanje u kuhinji moj hobi - sa osmehom priča Đorđe.
- Trudimo se da svaki slobodan trenutak iskoristimo za izlete van grada. Skoro smo posetili Obedsku baru gde smo uživali u pesmi raznih ptica. Na Adu i Avalu, ukoliko se odvažimo, isključivo idemo radnim danima, jer ne volimo velike gužve. Tako i biramo mesta po Srbiji koja nisu previše poznata, a ona poznatija posećujemo van sezone. U Beogradu volimo da nas moj tata provoza brodićem po Savi ili Dunavu, a neizostavna je i šetnja Kalemegdanom i Tašmajdanskim parkom ističu Đorđe i Aleksandra i napominju da potpisivanje venčanog lista pre godinu i po dana nije unelo znatne promene u njihov odnos.
- Te promene su takoreći nevidljive nijanse u odnosu na ono koliko je naša veza rasla, i dalje raste. Papir ne menja ništa ako to neko ne želi, a mi to ne želimo. Nekada se i sami zapitamo kada će ona prva zaljubljenost da nas prođe - kaže zgodna instruktorka fitnesa.
-Istina je da činjenica da ste u braku nosi možda veću težinu nego kada ste u vezi, ali je praktično sve isto kao i u vezi. Na upotrebu nekih bombastičnih termina, kao što je „gospođa“, još ne mogu da se naviknem. Sa papirom ili bez njega, suština je u odluci dvoje ljudi da budu zajedno. Mi smo to odlučili, pa nam ni papir ne smeta - ističe Đorđe koji je nekada aktivno svirao violinu i obou.
- Đorđe lepo peva i volim da ga slušam, mada to ne radi često - ističe Aleksandra i dodaje da su ona i njen suprug, poznati televizijski voditelj, spremni da se uskoro ostvare u ulozi roditelja.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti