Srđan Predojević: Otac za primer

Srđan Predojević: Otac za primer

29/10/2011

0

Voditelj televizije „Pink“ Srđan Predojević, i pored mnogobrojnih obaveza, uvek ima vremena za svoju decu. Ovo poznato televizijsko lice sve slobodne trenutke posvećuje sinu Stefanu i kćerki Sofiji. Voditelj je do sada mnogo puta isticao da supruzi Mirjani Lazarević pomaže u svemu oko mališana. Supružnici su odlučili da u razmaku od samo godinu i po dana dobiju dvoje dece jer je tako lakše odgajati ih, nego da su napravili veću vremensku razliku me]u njima . S obzirom na to da je u jutarnjim časovima na poslu, popodnevni sati i vikendi rezervisani su za porodicu. Voditelj uživa u roditeljstvu i najsrećniji je kada provodi vreme sa svojom decom. I kada nije raspoložen, njegovi mališani, dvogodišnji Stefan i četvoromesečna Sofija, uvek mu izmame osmeh na lice. Kada je sa njima, zaboravlja na sve probleme.
- Deca su za mene čudo, jer postoje situacije kada dođem kući s posla nervozan, a ona na mene deluju kao najbolje sredstvo za smirenje - izjavio je Srđan.
Urednik „Jutarnjeg programa“ i njegova supruga odlično se snalaze u svim obavezama oko dece. Podjednako učestvuju u svim poslovima, zajedno ih kupaju, presvlače i hrane, a Srđan se često može videti kako sa starijim detetom provodi vreme u nekom parku. Mališan uživa da se igra sa ocem, i kao i svako dete, „zaljubljen“ je u loptu, klackalice, tobogane i ljuljaške, ali mu je omiljena zanimacija vožnja biciklom. I Srđan voli da vozi bicikl, jer na njemu lakše prolazi kroz novobeogradske blokove u kojima živi i na taj način održava kondiciju, pa mu je najčešći pratilac Stefan. Pošto je još mali da bi sam na dvotočkašu pratio oca, Srđan je za sina kupio korpu u koju ga smešta kada krenu u zajedničku vožnju. Muški članovi porodice Predojević imaju svoju maršrutu, pa odlaze do Savskog keja, ponekad svrate na neki od splavova da se osveže sokom i trče po prostranim travnjacima. Očinstvo je Predojevića mnogo promenilo, postao je odgovornija osoba, a u blagodetima koje mu pružaju njegovi mališani toliko uživa da je rešen da se ne zaustavi na broju dva, i već planira treće dete.
- Kada sam čuo da ću postati otac, prvo sam osetio spremnost da preuzmem na sebe svu odgovornost za dete kome je potrebna sva pomoć ovog sveta. Sa Stefanovim rođenjem shvatio sam da više nikada neću biti spokojan kao do tada. Znam da je to briga koja će postajati sve veća. Očinstvo me je promenilo jer osećam da sam sebe postavio na pravo mesto. Mislim da se svako ko dobije dete promeni nabolje, jer ga kroz život tada vodi neka unutrašnja svetlost. Sada spadam u one klasične matorce koji „dave“ druge ljude pričama o svojoj deci. I supruga i ja želimo da imamo veliku porodicu i decu koja se međusobno vole, lepo slažu i uživaju u detinjstvu - kaže četrdesetogodišnji Kragujevčanin.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti