Janko Tipsarević: Veliki as velikog srca

Janko Tipsarević: Veliki as velikog srca

Autor: | 03/10/2012

0

Jedan od naših najboljih sportista, deveti teniser na svetu Janko Tipsarević posle odličnih mečeva koje je pružio na "US openu", gde je učešće završio u četvrtfinalu, iskoristio je nekoliko slobodnih dana da sa suprugom Biljanom poseti Beograd. Skladni bračni par, osim što se odmarao i družio sa najbližim članovima porodice i prijateljima, nije propustio priliku ni da poseti Udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti „Čika Boca“. Tokom boravka u ovoj humanoj organizaciji, uspešni sportista i njegova lepa životna saputnica proveli su prijatno popodne u druženju sa mališanima koji se bore protiv opake bolesti ili su je pak pobedili. Janko i Biljana podržavaju i pomažu ovu organizaciju od početka godine, a zajedno sa osnivačima imaju veoma ambiciozne planove. Ideja je da se sledeće godine na Zlatiboru otvori kamp u kome bi se okupljala deca i mladi između šest i osamnaest godina koji se bore protiv teške bolesti kako bi se ohrabrili u svojim nastojanjima da se izleče. To mesto imalo bi simboličan naziv „Tipsy kamp“, u kome bi se organizovala druženja, kreativni razvoj i razne tematske aktivnosti koje će im pomoći u borbi protiv malignih oboljenja.
- Inicijativa za moje učestvovanje u ovoj humanoj misiji krenula je od moje supruge Biljane u januaru ove godine. Ona se tada povezala sa organizacijom „Čika Boca“ i gospođom Bobom Ćirković, koja je član Udruženja. Mislim da je fenomenalno to što radi ta organizacija jer su ceo koncept i ideje usmerene ka onima kojima je pomoć najpotrebnija i kojima je najteže. Način na koji pomažu deci i njihovim roditeljima u ovako teškim trenucima od velikog je značaja, pošto je sve lakše radi udruženim snagama. Oni su zaista velika inspiracija svima nama - rekao je Tipsarević, koji je otkrio da mu je dodatni motiv da se uključi u ovu akciju bila i činjenica da je jedan član njegove porodice preminuo od opake bolesti.
- Čovek koji me je upoznao sa tenisom, moj pokojni deda, umro je od raka i to je bio dodatni razlog da podržim mlade ljude koji su se borili sa istom bolešću - bio je iskren simpatični teniser.
Sve uspešniji sportista ostavio je i komentare na društvenoj mreži „Tviter“ u vezi s posetom ovom humanitarnom udruženju, pa je na taj način i sa svojim obožavaocima podelio oduševljenje hrabrošću mališana koji biju svoju najtežu, životnu bitku.
Za boravak u rodnom gradu Janko je imao još jedan povod. Naime, američka televizija „Tennis Chanel“ snimala je emisiju o našem sjajnom teniseru. Novinari tog popularnog sportskog kanala proveli su osam dana u Beogradu kako bi prikazali zemlju iz koje Tipsarević potiče i dobili izjave od njegovih članova porodice, prijatelja, trenera i ljudi koji su učestvovali u građenju njegove karijere. Janko je insistirao da se ova emisija snima u Srbiji, kako bi na pravi način predstavio našu zemlju i ljude i grad iz kojeg potiče.
Dvadesetosmogodišnjeg tenisera naredna dva meseca očekuju naporni teniski mečevi, dok će u decembru, kao i svake godine, imati priliku da se odmori i druži sa svojom familijom i prijateljima.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti