Janko Tipsarević: Ljubavlju do uspeha

Janko Tipsarević: Ljubavlju do uspeha

Autor: | 01/11/2011

0

Povučeni momak koji retko priča o sebi i svojim kvalitetima, teniser Janko Tipsarević se zahvaljujući talentu i velikom trudu, kao i stabilnosti porodičnog doma, razumevanju i podršci supruge vinuo u oblake. Nekada najbolji junior sveta, najveća nada srpskog tenisa, danas je deo generacije šampiona. Posle proslavljanja trijumfa na čelendžerima i sa reprezentacijom na „Dejvis kupu“, uspešni sportista nedavno je osvojio prvu titulu na „ATP“ turniru. Devet godina je Janko čekao da podigne ovakav trofej, a cela sezona upućivala je na ovakav trijumf. Talentovanom teniseru sada ni „top-deset“ nije nedostižno i daleko, jer ima šansu da se domogne završnog mastersa u Londonu.
- Mnogo sam srećan što sam ovakav uspeh napravio na ovako lepom mestu. Ovo je divan događaj u Kuala Lumpuru - govorio je tada Janko Tipsarević koji je posle osvojenog prvog pehara u karijeri delovao smireno, kao da nije svestan šta mu se u tom trenutku zaista dešava. Popularni sportista, zapravo, ne voli da govori o svojim uspesima. Sve što ima da kaže svojom igrom pokazuje na terenu. U razgovoru za magazin „Hello!“ ističe da mu je tenis izazov, ali i životni i profesionalni izbor. Zahvalnost za uspeh duguje porodici, pre svega supruzi Biljani.
- Volim kada je Biljana tu jer mi uliva dodatnu pozitivnu energiju na terenu, kao i van njega. Nema vremena da baš svuda putuje sa mnom zbog svojih obaveza, ali kad god je u prilici uz mene je, što mi mnogo znači, kao i to što je vredna, izuzetno obrazovana i uspešna u poslu kojim se bavi.
Mnogi sportisti su sujeverni, imaju neke svoje navike pred meč. Kakav je slučaj sa vama?
- Volim da budem sam desetak minuta pre ulaska na teren kako bih se preslišao šta treba da radim na terenu. Nisam sujeveran, tako da nemam nikakve posebne rituale. Možda sam kada sam bio mlađi više pažnje obraćao na određene stvari, ali sada više ne.
Šta vam daje inspiraciju i obnavlja energiju?
- Ljubav prema ovom sportu.
Da li slušate kritike i koliko one utiču na vašu igru?
- Kako sam stariji sve manje, skoro da uopšte ne utiču pošto sam izuzetno samokritičan.
Vodite li računa o ishrani?
- Da, uvek sam vodio računa, a od početka ove godine izuzetno obraćam pažnju jer od ishrane mnogo zavisi kako ćete se osećati na terenu. 

Intervju: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin