Biljana Tipsarević: Dva razloga za radost

Biljana Tipsarević: Dva razloga za radost

Autor: | 15/11/2012

0

Supruga našeg uspešnog tenisera Janka Tipsarevića, Biljana Tipsarević nedavno je beogradskoj publici predstavila svoju prvu modnu kolekciju pod nazivom „Zeitgeist”. Reč je o diplomskoj reviji ove lepe dame, jer je nedavno završila studije na prestižnoj italijanskoj školi mode i dizajna „Accademia del Lusso”. Inače, pre nego što je upisala Fakultet za dizajn šarmantna dvadesetosmogodišnjakinja diplomirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na kome je odbranila i master u oblasti industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Međutim, svoju kreativnu crtu oduvek je iskazivala kroz škole slikanja i baleta, a završila je i muzičku školu na odseku za klavir.
- Diplomska kolekcija pod nazivom „Zeitgeist” nosi duh vremena pedesetih, pretočen u savremeni modni senzibilitet. Svoje viđenje idealne ženske lepote pronalazim u Doroti Horan, alias Dovima, top-modelu i boginji tog vremena koja je bila muza čuvenog fotografa Ričarda Avedona. Istaknuti glamur, aristokratska lepota, gracioznost i elegancija žene ovekovečeni na vanvremenskoj fotografiji „Dovima with Elephants” temelj su moje inspiracije i potrage za sopstvenom modnom estetikom - kaže Biljana, čiju unikatnu mini-kolekciju čine svedene i elegantne koktel haljine i kompleti.
- Izdužena i naglašena silueta, pažljivo dizajnirani vintidž detalji, jednostavnost forme, kao i pažljivi odabir materijala ove modele čine posebnim i vidljivo inspirisanim temom. Iako moji modeli odišu ženstvenošću i glamurom prohujalih vremena, namenjeni su savremenoj, hrabroj, nezavisnoj i samouverenoj ženi, koja zna šta hoće i kako želi da izgleda: otmeno, zavodljivo, pomalo tajanstveno i elegantno - objašnjava dizajnerka.
Posle velikog uspeha kolekcije i odličnih kritika koje je dobila tim povodom zanosna brineta otputovala je u Pariz kako bi bila uz svog supruga Janka. Uspešni sportista je uspeo, drugu godinu zaredom, da izbori plasman među osam najboljih za završni masters turnir u prestonici Velike Britanije, što predstavlja svetsku tenisku elitu i pored toga što je u četvrtfinalu morao da preda meč Poljaku Jeržiju Janoviču zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.
- Međusobna podrška je osnov svakog braka. Radujemo se kada smo, posle razdvojenosti zbog poslovnih obaveza, ponovo zajedno - kaže Biljana, koja poslednjih nekoliko godina svog voljenog prati na gotovo svim turnirima, ali ne zapostavlja ni svoje ambicije i poslovne obaveze, te je, osim što se bavi dizajnom, zaposlena i u jednoj američkoj kompaniji kao inženjer.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti