Janko Tipsarević: Uz pomoć supruge i kćerkice prebrodio sam agoniju

Janko Tipsarević: Uz pomoć supruge i kćerkice prebrodio sam agoniju

Autor: | 31/03/2014

0


Naš teniski as Janko Tipsarević, koji poslednjih nekoliko meseci odsustvuje sa terena zbog povrede pete, iako je planirao povratak na svetsku tenisku scenu, moraće da sačeka još osam nedelja, jer mu je nedavno pukla plantarna fascija koja je sve ovo vreme izazivala upalu. Uspešni sportista sa povredom se prvi put susreo u januaru prošle godine, a od oktobra 2013. ne učestvuje na turnirima. Za to vreme se podvrgao mnogim metodama lečenja kako domaćih tako i svetskih stručnjaka, ali rezultati nisu bili zadovoljavajući. Najveću podršku u najtežem periodu za svakog sportistu imao je u svojoj supruzi Biljani, sa kojom je u januaru dobio kćerku Emili. Tipsarević poslednjih sedmica najviše vremena provodi u Nemačkoj, gde odlazi na terapije i nada se da će se po povratku na teren ove godine brzo vratiti u top-formu i nastaviti da postiže odlične rezultate kakve je imao pre povrede.
- Posle višemesečnih poseta mnogobrojnim stručnjacima u svetu i kod nas postavljali su mi različite dijagnoze i davali terapije za povredu koju imam već četrnaest meseci. Mom timu i meni to je veoma teško palo jer nismo znali šta je ispravno i da li je svaki put koji smo odabrali za lečenje bio onaj pravi. Zato se nisam duže vreme oglašavao jer je sve ličilo na jednu veliku agoniju. Za jednog sportistu je najteže da ne zna kada da očekuje oporavak i povratak na teren. Prošao sam vrlo agresivne terapije, kao što su zračenje upalnog dela pete, ubijanje nerava za koje se smatralo da podstiču upalni proces, injekcija kortikosterioida, do manje agresivnih terapije laserima, šok-vejv terapija i akupunkture. Ništa nije pomoglo da upala prođe - počinje priču Janko za „Hello!“.
- Pre nekoliko dana oštećena plantarna fascija je pukla i sada svi imamo jasniju sliku. Ne preostaje ništa drugo nego da čekamo da zaraste uz pomoć terapija. Da nije sama pukla, sledeći korak bi bila operacija, tako da je i dobro da se ovako desilo. Doktori predviđaju da je potrebno osam nedelja da tetiva potpuno zaraste i da tada mogu da očekuju povratak na teren. Čim budem izlečen, očekuju me pripreme da bih se vratio u formu. Moj tim i ja smo optimisti, pozitivno razmišljamo i verujemo da će se ovaj „ružan san“ uskoro završiti. Prvi put u karijeri ovoliko sam odsustvovao i desila mi se ovako teška povreda. Trnovit put je ispred mene, ali veoma sam motivisan i jedva čekam da se ponovo takmičim. Nikada nisam ovoliko želeo povratak u top deset, kao i da ponovo predstavljam Srbiju na “Dejvis kup” takmičenjima - zaključuje Tipsarević.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin