Janko Tipsarević osvojio titulu u Štutgartu

Janko Tipsarević osvojio titulu u Štutgartu

Autor: | 16/07/2012

0

Ključevi novog belog "mercedesa SLK 350" zazveckali su u rukama Janka Tipsarevića, koji je kao nagradu za osvajanje titule u Štutgartu dobio i vredan pobednički pehar, ali i ček na 64.700 evra. Naš as je u finalu ATP turnira u Nemačkoj dobio Huana Monaka iz Argentine 6:4, 5:7, 6:3, što je treća titula u njegovoj karijeri, odnosno prva u 2012. Prethodno je bio najbolji u Moskvi i Kuala Lumpuru.
Srbin je potvrdio da s pravom zauzima mesto u top 10, a zahvaljujući novih 250 poena učvrstio je svoje pozicije u vrhu.
Duel za tron trajao je preko dva i po sata, uz par prekida zbog kiše i nekoliko preokreta. Drugi set je posebno bio uzbudljiv, jer je Janko vodio 4:0, ali je gaučo nekako uspeo da se vrati i izjednači na 1:1.
Ipak, kada je bilo najpotrebnije, u trećem odlučujućem delu meča, Tipsarević je bio hladne glave, odigrao je sigurno, bez grešaka, a isplatio mu se i pritisak koji je stvarao na Monaku (imao šest prilika za brejk i iskoristio tri).

Ceremonija dodele pehara bila je skroz neobična, jer je Janko prvo seo u mercedes, otvorio krov kabrioleta, a zatim učinio nešto nesvakidašnje - poklonio je automobil svojoj supruzi Biljani.
- Bio joj je rođendan pre nekoliko dana, ali i godišnjica našeg braka. Obećao sam joj da ću joj pokloniti auto ako osvojim turnir. To i ispunjavam - rekao je Tipsarević, što je ceo stadion pozdravio burnim aplauzom.
Držeći slavljenički šampanjac u ruci, Janko je dodao:
- Čestitam svom rivalu Monaku, koji je bio izvanredan i pokazao da će uskoro biti u top 10 na svetu. Što se mene tiče, još nekako ne verujem da sam uzeo pehar. Imao sam četiri meč lopte minusa protiv Faua pre par dana, ali spasio sam se. Mislim da sam osvojio titulu pre svega jer sam se borio svake sekunde tokom ove nedelje - istakao je Tipsarević, koji je, potom, provozao pobednički krug po šljaci.
Naredni turnir Tipsarević igra već sledeće nedelje, u švajcarskom Gštadu (410.175 evra nagradni fond, serija 250), gde je slobodan u prvom kolu. U drugom ide na pobednika meča između Ehrata i nekog od kvalifikanata.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin