Svetlana - Seka Aleksić: Romantika u zemlji Drakule

Svetlana - Seka Aleksić: Romantika u zemlji Drakule

Autor: | 16/04/2011

0

Poznata folk zvezda Svetlana - Seka Aleksić svaki slobodan trenutak koristi za putovanja, koja su joj, od kada se udala za Veljka Piljikića, postala omiljeni oblik odmora i predaha u romantici. Tek što se vratila iz Praga i Beča, pevačica koja uživa u čestim promenama imidža sa suprugom Veljkom uputila se u Transilvaniju u Rumuniji kako bi obišli čuvene dvorce grofa Drakule i uživali u turističkim atrakcijama vezanim za Vlada Cepeša. Reč je o rumunskom vojvodi koga je Brem Stoker proslavio legendom o grofu Drakuli u svom čuvenom delu „Drakula“ po kome su snimljeni mnogi filmovi.
U ovoj zanimljivoj zemlji atraktivna pevačica je boravila deset dana i sa putovanja se vratila puna fantastičnih utisaka. Svetlana i izabranik njenog srca odseli su u najluksuznijem hotelu u Transilvaniji, gde su uživali u najboljim spa-tretmanima. Neizostavni deo odmora bili su obilasci kulturno-istorijskih znamenitosti Transilvanije u pratnji stručnog turističkog vodiča.
- Bilo nam je predivno. Zaista smo potpuno uživali - rekla je na početku razgovora za magazin „Hello!“ Svetlana Aleksić i dodala da joj je bilo pravo zadovoljstvo što je imala priliku da poseti mesto Sighisoara u srcu Rumunije, gde se nalazi čuveni dvorac grofa Drakule.
- Oduševila sam se rumunskom arhitekturom, tradicijom i kulturom. U pratnji stručnog vodiča posetili smo grad čuvenog grofa Drakule, Sighisoar. U okviru turistima vrlo poznate „Drakula ture“, koja je jedna od popularnijih, kako u našoj zemlji tako i širom zapadne Evrope, obišli smo dvorac u kojem je Vlad Cepeš bio zatočen. Posetili smo muzej posvecen njemu i delima koja se vezuju za legendu. Nismo odoleli, a da ne vidimo Brašov, grad u kome se nalazi velelepni zamak. Grof Drakula je jednom prenoćio u njemu, pa je kompletno opremljen u stilu legende o Vladu Cepešu, vladaru Transilvanije koji je živeo u 15. veku - rekla je Seka Aleksić koju je vreme dok je boravila u Rumuniji izvrsno poslužilo.
- Uživali smo i u znamenitostima grada Sinaija gde se nalazi zamak Peles, bili smo na obali Snagov jezera i videli smo još nekoliko zanimljivih destinacija. Imali smo prilike da u neobičnim restoranima probamo brojne lokalne specijalitete - puna utisaka izjavila je vidno raspoložena pevačica koja povodom svog tridesetog rođendana, koji će uskoro proslaviti, planira da otputuje u Afriku.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin